Puberhond springt op de bank als wij boven zijn, hoe kan je dat oplossen?

Weet jij het antwoord?

/2500

In de bench, of aan de lijn, zo dat de hond niet bij de bank kan komen. Eigenlijk had je de hond van pup af aan niet op de bank mogen nemen (wat waarschijnlijk wel gebeurd is). Een gewoonte afleren is moeilijk, en zeker als er niemand bij is om te corrigeren.

Dus als je er niet bij bent is hondje stout. Dat is logisch, het gezag is afwezig, dus hondje is de baas. De oplossing is simpel als je kussens op de bank hebt liggen, verwijder de kussens en zet ze recht op tegen de rugleuning. Zonder kussens is het anders, leg dan grote zware boeken , bv telefoonboeken , op de zitplaatsen. Deze zijn hard en dat ligt niet lekker , gevolg : hond gaat er niet meer liggen. Andere oplossing is hond niet in de kamer laten 's nachts, betere plek in dat geval is in de gang bv waar je zijn mand neer kunt zetten op een tochtvrije niet koude plek. Toegevoegd na 2 minuten: Nog een mogelijkheid is de bench. Ik ben hiertegen, tenzij het een hele jonge hond is voor het veilige nest gevoel. Een grotere hond moet de ruimte hebben en in een mand kunnen slapen of uitgestrekt op de grond daarnaast als de hond dit wil.

Ik weet niet of je hem kent maar als Cesar Milan in Nederland is kan je het aan hem vragen. Hij helpt namelijk verschillende mensen die zich hebben op gegeven voor hulp.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100