Moet ik mij zorgen maken om mijn kitten?

Ik heb sinds zaterdag een kitten gekregen van 4 maanden oud. Hij is heel speels en zeer aanhankelijk. Hij speelt heel veel en kan wild zijn doordat hij matten verschuift.. Hij bijt en speelt zelfs met mijn proper kleren (heb nog geem kleerkast) en sokken. Hij durft me soms aan mn been aan te vallen of me te bijten. Hij komt bij me slapen en geeft heel soms kusjes. Toen ik thuis kwam op een middag had hij snoep met de verpakking opengekrabt en een zak brood opengebrabt. Moet ik mij zorgen maken en zijn er ook tips?

Weet jij het antwoord?

/2500

zorgen maken waarover? dat hij brood gegeten heeft? Je moet wennen aan het leven met een kat, dus zorgen dat alles waar hij niet bij mag buiten bereik is, in een kast of afsluitbare doos. Verder moet je hem leren dat dingen niet mogen. Zit hij aan je kleren, oppakken en ergens anders zetten, en een kort bevel geven zoals "foei". katten zijn ondernemend maar je kunt ze wel wat leren. En jonge katten zijn heel erg ondernemend. En het zijn net kleine kinderen, als je ze niet duidelijk maakt dat iets niet mag, blijven ze het doen. En nu is het nog grappig als hij ergens aan zit, maar als jet je beste trui, of nieuwe schoenen zijn is het niet leuk meer, maar de kat kent geen verschil tussen oud en nieuw. Geef hem dus zijn eigen speelgoed, en laat de rest uit de buurt.

Je hebt nog maar net een kitten, voor de eerste keer lijkt het. Ieder jong dier is speels en soms wild en met of zonder eigen speelgoed zijn alle spullen , ook kleding bv , goed om mee te spelen. Hij valt je aan (!?) been of bijten en hij bijt een verpakking open snoep en brood? Nou dat is geluk, volgende halte is de gordijnen of de vitrage of de lamellen of de bank, ik noem maar iets, kan allemaal. Als je je hier zorgen over maakt, hoeft niet hoor, dit is kittengedrag en als je alles toelaat, blijft het doorgaan, als je dingen onbereikbaar opbergt gaat het al beter. Een oplossing zou zijn om een vriendje erbij te nemen. Ga naar het asiel en zoek een leuk ander katertje uit zodat je katje daar mee kan spelen, ipv je spullen. (Ook een paar balletjes of zelfs een propje papier en een hengel met een muis eraan zijn speeltjes waar jij met hem mee kunt spelen.) Afgezien van al die spullen, is het al veel beter om je lieve katje niet de hele dag alleen te laten. Het is een jonkie en veel mensen hebben niet door dat alleen maar alleen is, al zijn er genoeg volwassen katten die heel graag alleen zijn, geldt dit toch niet voor kittens. Nee zorgen hoeft niet , maar een 'broertje' er bij is vele malen beter. Toegevoegd na 13 minuten: De eerste tip is : lees je in. Ga naar de bibliotheek en zoek een goed boek over katten. Lees en verbaas je hoeveel er te lezen valt over deze prachtige dieren. Wat heel belangrijk is , is de waterbak , eetbak en de kattenbak. Deze mogen NIET naast elkaar staan. Dit is volkomen tegennatuurlijk, dus zelfs eet- en waterbak tegen een andere muur , wel in dezelfde kamer hoor (meerdere waterbakken is beter). De kattenbak echter moet elders een plekje krijgen. De een zet deze in de gang, of onder de trap of in de badkamer. Waar het makkelijk bereikbaar is voor je katje en voor jou natuurlijk. Je zult de bak 2 x per dag willen ontdrollen en het vochtige grit eruit scheppen, zodat je katje niet naast de bak gaat plassen (kat wil niet op vieze bak!) Weet niet wat je te eten geeft en is ook afhankelijk van je inkomen , ja toch wel , maar goedkoop kattenvoer (nat of droog) uit de supermarkt is niet zo geweldig als voeding. Het is vaak meer vulling (tarwe) en dat is helemaal niet goed voor een kat. Er is wel goed voer, maar dat is iets duurder, laat je goed informeren en dan niet bij een dierenwinkel waar ze graag aan je verdienen. Zoek maar een kattenforum online met ervaringsdeskundigen, die helpen je graag. -2- Ook nog heel ... in reacties

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100