waar moet je rekening mee houden als een kat kittens zou krijgen?

ik wou graag weten waar je eigen goed aan moet houden als je kat bijvoorbeeld kittens zou krijgen?
voor als er hier een ongelukje zou gebeuren.
Moet je dan iets speciaals doen zoals een andere plek?
wie kan mij hiermee helpen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb nu zelf zes kitten van twee weken oud. - kartonnen doos met linnen en handdoeken daaronder. - rustig plekje. - onze poes wilde dat wij er bij waren bij de bevalling ze vond het doodeng (aaien etc.) - laat haar veel eten ivm moedermelk. -met veel kittens weeg ze elke dag ze moeten minstends 10gram per dag aankomen (soms zijn er inactieve tepels). - geef moeders vlooien en wormen kuur. - als moeders toestaat de kittens veel en aandacht geven en moeders natuurlijk ook voor de socialisatie. - als je je kittens weggeeft doe dat pas na 8 weken dan hebben ze genoeg moedermelk binnen en het is beter dan 6 weken. - vraag altijd een kleine vergoeding want er zijn zat mensen die ze anders aan de slangen voeren. - maak zoveel mogelijk leuke foto's :). succes mocht het nodig zijn?

Bronnen:
Ikzelf

Niets apparts doen , gewoon de natuur zijn gang laten gaan.

Ja, als je kat zwanger zou zijn, moet je voor een werpplek zorgen, waar ze de jonkies veilig kan verbergen....Een kartonnen doos met oude handdoeken, of iets dergelijks... en let er op dat je je kastdeuren dan goed discht doet... mijn poes was prinsheerlijk in de linnenkast op een oude klamboe bevallen.... ze zat op de tweede plank... na een paar dagen viel er steeds eentje uit... dus had ik er een oude slaapzak onder gelegd. Maar handig was het niet... dus heb ik ze zo snel mogelijk verplaatst.... maar dat vindt de poes nooit leuk...

Zorg dat ze een goed plekje heeft om zich terug te trekken, op een plek waar ook jij (mocht het nodig zijn) makkelijk bij kan en de kleine kittens makkelijk vandaan kunnen als ze op ontdekkingsreis gaan. Zorg dat het huis lekker schoon is/blijft en laat de kat lekker haar ding doen, komt het allemaal goed.

ik ben geen kittenspecialist, maar wat me zo te binnen schiet: zorg dat moepoes ten tijde van de dekking goed ontwormd en gevaccineerd is. geef moepoes, zeker als ze klein van stuk is, kittenbrokjes. daar zit meer in, en dracht en geboorte vergen veel van een poes. zet op verschillende plaatsen in huis werpdozen neer (veilig als er geen fruit in heeft gezeten). doe er geen badstof in, maar fleece. kittentjes kunnen hun nageltjes nog niet intrekken, en blijven hangen in het badstof. de eerste twee weken is het geen punt als moepoes het liefst op een rustige slaapkamer of zo zit met haar kroost, maar na drie weken moet het hele spul de woonkamer in, ivm socialisatie. zorg dat je vrij en thuis bent rond de geplande datum, stel dat er iets fout gaat. en uiteraard, lees je in, zodat je weet wat je kan verwachten en wat foute boel is. maar hopelijk zal je deze info niet nodig hebben.

Zorg dat je een doos en oude handdoeken bij de hand hebt. Je kunt zelf een plekje uitzoeken, maar de kans is nagenoeg 100% dat de peos zelf haar plekje zal opzoeken om te baren. In dat geval zet je de doos met handdoeken op de plek die de poes gekozen heeft. Als je de doos met kittens verplaatst, dan zal de moeder haar kitten een voor een weer terug dragen naar de plek die ZIJ heeft uitgekozen. Ik spreek uit ervaring. En ook dat het een geweldig schouwspel is. Denk er wel aan dat als de kittens wat mobieler gaan worden dat ze letterkijk overal inklimmen. Zorg er daarom voor dat je een lange broek draagt, wat die bolletjes wol klimmen ook in je benen!! Veel succes! Toegevoegd na 2 uur: Ik lees dat er gedacht wordt dat de kittens aan de lusjes van de badstof blijven hangen. Dat is wel waar, maar uit ervaring kan ik zeggen dat dat niet erg is en dat ze snel genoeg door hebben wat er aan de hand is. Wat je zou kunnen doen is oude kussenslopen vullen met deze handdoeken. Belangrijkste is dat je de moederpoes ZELF haar plekje wil uitzoeken. Daar kun je vergif op innemen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100