welk soort poes is dit?

Staat hoog op haar pootjes. Pootjes bijna dubble zolang als mijn britse korthaar groene ogen lange spitse oren lange staart

Weet jij het antwoord?

/2500

Er zou wat oosters in kunnen zitten. Al vind ik de foto's niet heel duidelijk. Ik heb zelf een katje dat overduidelijk oosters bloed heeft, maar dat maakt een kat nog geen raskat. Meestal worden HTK-katten - die eigenlijk geen ras hébben, het is het katten-equivalent van de vuilnisbakkies bij de honden - aangeduid als Europese korthaar. Eigenlijk niet juist, want de Europese korthaar is daadwerkelijk een ras, maar meestal begrijpt men dat je daarmee een kat bedoelt die niet voldoet aan één of andere rasstandaard. Bij het asiel hadden ze mijn oosterse prinsesje ook zo geregistreerd op haar chip. Als ik dat zelf had moeten doen zou ik haar als 'mixed race' of 'onbekende kruising, oosterse bouw' of iets dergelijks hebben genoteerd. Zoiets zou je ook kunnen zeggen van jouw poesje.

Op zich is het een huis-tuin-keukenkat. Maar er is natuurlijk de mogelijkheid dat ze van betere kom-af is! Te oordelen naar haar groene ogen, grote oren en (wat ik zie) mysterieuze blik, zou ze af kunnen stammen van een Blauwe Rus. Ook de daarbij behorende lange poten (achter langer dan voor?) zou daar op kunnen wijzen. Maar spring nou geen gat in de lucht, het is absoluut niet duidelijk of het zo is en ten tweede, het heeft geen enkele waarde. Alleen voor jou is het misschien leuk om met deze gegevens iets over de Blauwe Rus (Russisch Blauwe Kat) te lezen en te vergelijken of ook het karakter overeenkomt. Dat karakter is namelijk heel bijzonder. Zoek dus verder op internet. Ik bezit een Blauwe Rus en ben er dol op, meer dan op alle andere rassen die ik heb gehad.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100