Hoe train je 1 duif?

Ik heb een duif gevonden.
Gelijk mee naar de dierenarts gebracht.Hij/zij had groene poep omdat hij/zij al waarschijnlijk 2 weken bijna niets heeft gegeten.
Ook is die helemaal uitgemergeld.
Nou zei de dierenarts dat die waarschijnlijk 2 a 3 maanden oud is. en een fokker hem buiten heeft gedaan, dit omdat hij/zij wel hand tam is en lijkt helemaal niet bang ( kan ook zijn omdat die zo uitgemergeld is dat hij/zij niets doet)
Hij/zij is niet geringd maar ik weet niet of dat pas na 2/3 maanden gebeurt??

Maar dus, ik houd de duif koop er ( als hij/zij weer helemaal beter is) een andere duif bij.
Hoe train/melk je ze zodat ze bij je blijven, ze houden van vliegen maar ik durf ze dadelijk niet los te laten.
Hoe hoe hoe hoe doe je dat ??

Alvast bedankt !!

Weet jij het antwoord?

/2500

Duiven worden kort nadat ze uit het ei komen geringd, anders past de vaste voetring niet meer om de tenen heen. Dan worden duiven soms na enkele maanden losgelaten om te zien of ze terugkomen van een korte afstand. Als ze niet terugkomen worden ze verder niet opgehaald en hongeren ze uit. Dat zal met deze duif ook het geval zijn. Ook jonge duiven met vaste voetring die door de fokker op proef worden losgelaten op een paar kilometer van huis en de til niet meer weten te vinden, worden ook niet opgehaald als je ze aanmeldt. Ze zijn dan z.g. waardeloos voor de wedstrijden. Niet erg diervriendelijk. Je hoeft ze niet te trainen. Je moet ze gewoon een paar weken in het hok houden en goed voeren, deze zeker. Deze moet eerst op krachten komen. Daarna laat je de duif uit het hok maar vlak voordat je hem/haar gaat voeren. Dan zal hij gewend zijn en komen op het rammelen met het voerblik. (Dat rammelen moet je eigenlijk altijd even doen in de tijd dat je hem ophokt en dan herkent hij het geluid bij loslaten.) Later zou je een aanvliegplank moeten hebben met drengels, dat is een soort klapdeurtje van metalen spijltjes wat maar naar een kant open gaat zodat ze wel terug in het hok kan, maar niet meer naar buiten. Koop eens een boekje over het houden van duiven en ga aan de slag!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100