waarom likt een poes aan je hand?

hallo onze poes is echt een knuffelkont :)
Als ik haar aai vind ze het af en toe zo lekker dat ze geen houding weet te houden.
Ze laat haar eigen zelfs op de grond vallen vanaf de grond dan he ;)
Als ik der weleens lekker aai en ze geen houding weet te houden en daarna wel een houding heeft gevonden begint ze ineens mijn hand te likken tussendoor.
is dit een teken van tevredenheid?
Ik weet het zelf niet want ze heeft het niet zovaak eerder gedaan en stond er best verbaast van te kijken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als een moederpoes kittens krijgt is een van de eerste dingen die ze doet het schoonlikken van de kittens. Dit is een moederinstinct. Het is niet alleen bedoeld om de kittens schoon te krijgen, maar is ook een teken van affectie. Als een kat je begint te likken wil de kat er eigenlijk mee zeggen dat ze je accepteert als "familie". Het is echt een tegen van genegenheid.

Ja dat doet je kat omdat ze je aardig vindt. Mijn katten doen het onderling ook, ik heb 1 stelletje namelijk. Maar ze likken elkaar niet alleen, ook bijten ze elkaar wel als liefkozing. En dat doet een van mijn katten ook in mij, gelukkig bijt ze wel zachtjes, maar dat is dan als teken: NIET stoppen met aaien! Als ik even ophoud om iets anders te doen.

Voor je kat voelt het aaien aan alsof jij haar likt (voor katten een hele normaal iets). En dat doet ze als dank dan bij jou terug. Het is dus gewoon affectie tonen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100