Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Kunnen Marmergouramie en kardinaaltetra's samen?

Kunnen Marmer gouramie en kardinaal tetra's samen in 1 aquarium? of worden de kardinaal tetra's misschien opgegeten door de gourami?

Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
2.3K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

De Marmergoerami oftewel de Cosby-Goerami ( Trichogaster trichopterus ) kan zonder schade met praktisch alle normale aquariumvissen tezamen gehouden worden, behalve met de Barbus Tetrazona, die bijt aan de draadvormige buikvinstralen ( maar dat wist u waarschijnlijk al ).
Het is een beginnersvis die vooral een ruim en goed beplant aquarium met veel drijfplanten nodig heeft; het mannetje vormt namelijk een territorium dat hij tegen soortgenoten en andere vissen verdedigt.
De Kardinaaltetra is een vlugge scholenvis en zal zich niet zomaar laten opeten door de Goerami, daar is zijn bek trouwens veel te klein voor.
(Lees meer...)
Z512099
8 jaar geleden
bamibal
8 jaar geleden
Mannetjes-goerami's kunnen wel behoorlijk fel zijn als er een nestje is.
Z512099
8 jaar geleden
Juist daarom is een voldoende groot aquarium met veel beplanting vereist, iets waar juist Kardinaal Tetra's ook van houden: weelderige beplanting en veel drijfplanten met daardoor een gedempte verlichting.

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding