Welke hond is geschikt voor een appartement met kleine tuin?

Hallo allemaal!
Ik hoop dat iemand mij kan helpen met het vinden van een geschikte hond. Ik woon in een appartement in de stad met een kleine tuin. Niet alle honden zijn volgens mij geschikt om te houden in een relatief kleine ruimte. Verder zou ik graag een hond willen die lief is, maar een beetje pit mag die ook wel hebben. Dus iemand ervaring met honden en een geschikte hond weet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een lieve hond uit het asiel die je regelmatig uitlaat. Ze kunnen je daar precies adviseren welke hond het karakter heeft dat jij zoekt. Hoe groot je tuin is maakt niet uit, je gaat met je hond buiten wandelen, de tuin is alleen zodat hij ook even buiten kan liggen met mooi weer, maar het is geen vervanging voor uitlaten. Toegevoegd na 1 minuut: Elke hond is uniek. Bepaalde rassen hebben soms een bepaald instinct wat verder ontwikkeld (je hebt bijvoorbeeld echte jachthonden), maar het karakter van jouw hond kan altijd anders zijn, en goede opvoeding speelt ook mee.

boomertjes en chihuahuas zijn voor zo'n omgeving het meest geschikt. In mijn familie zijn ook veel mensen met een appartement en een hond, en zij hebben ook of een boomer of een chihuahua. Als je een hond met wat meer pit wilt zou ik voor de chihuahua gaan.

De maat van de hond maakt niet uit. Een goed uitgelaten hond heeft niet meer dan de maat van een vloerkleedje nodig. Je kunt beter een labrador hebben die goed is uitgelaten (per dag een uur of twee), dan een chihuahua die tekort aan lichaamsbeweging krijgt en de hele buurt bij elkaar keft. Neem voor je zoektocht de tijd, een jaar is niet overdreven. Zoals jij je vraag stelt vermoed ik dat je kennis van honden vrij summier is, dus ook over opvoeding zal je veel moeten lezen. Een hond is de afspiegeling van de baas. Rustige mensen hebben doorgaans rustige honden. Een tuin is niet beslist nodig, maar een leuk bijverschijnsel op zonnige dagen. De geuren in een tuin zijn de hond na enige weken overbekend en voegen niets toe aan zijn belevingswereld. Iedere dag buiten en dan ook nog verschillende routes, daar wordt een hond gelukkig van. Een hond leeft bij de gratie van zijn neus! Een hond moet bij je karakter passen. Daar geef je geen informatie over en dat is wel van groot belang. Succes!

Als je een normaal tot groot formaat hond wilt is de Ierse Wolfshond ook een optie. Dit is een rustige hond die geweld schuwt en bijna niet zal blaffen. Wel dient er bij gezegd te worden dat deze hond zijn energie kwijt moet kunnen net zoals een chihuahua. Het voordeel is dat je deze hond minder snel kwijt zal raken. Een ander pluspunt van deze hond is dat hij in training alleen zal reageren op positieve beloningen en op straffen niet zal reageren. Sterker nog, hij zal het je kwalijk gaan nemen. Dit is voor een veterane hondeneigenaar soms lastig om mee om te gaan, maar gezien jouw -naar verwachting- weinige ervaring is dit een prima hond om mee te beginnen. Het zijn vriendelijke reuzen die graag midden in het gezin staan, sluit ze daarom ook niet op. Het moment dat dit dier voor langere tijd in een kennel wordt gestopt levert dit een getraumatiseerd gevalletje op. Het is in ieder geval iets meer hond dan bovenstaande Chihuahua's (trouwens ook leuk!) en de Wolfshond doet het ook prima in een appartement.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100