kunnen goudvissen tegen knipperend licht ?

Hallo , ik heb al heel lang 3 goudvissen nu wil ik dit jaar kerst verlichting ophangen maar dat knipperd heel snel. nu komt dit presies langs het aquarium . Is dit erg of kunnen vissen daar tegen ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Normaal zwemmen goudvissen in een tuinvijver. Als het zonlicht door de bladeren heen schijnt bij wat wind, is het knipperende zon licht aanzienlijk sterker, dan dat van een lamp. En daar kunnen ze uitstekend tegen

Beste DreamBeam, De mensen, vissen, zoogdieren en vogels delen hetzelfde type ogen namelijk lensogen. Er bestaan ook andere ogen zoals: -Een vlieg en een libelle hebben facetogen -Een regenworm en een slak hebben oogvlekken Dit betekent dat jouw goudvis hetzelfde reageert op licht als jij. Bij een knipperend licht draait de iris overuren om de pupil steeds te vergroten en te verkleinen. Om antwoord te geven op je vraag: In dit geval kan je zelf ervaren wat de vis ervaart, ga zelf 8uur onder de lichtslang zitten (wel zo'n 250x vergroot om de juiste schaal aan te houden). Ik kan je garanderen dat je er hoofdpijn van krijgt. Dat is bij een dag op zich niet erg maar kerst is nog 2weken weg. Dit wordt dus een geval van goudvis migraine ;)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100