Wat betekent het als een hond jou gebruikt als boom? (juist ja hij pist ovrr je heen)

Ik had laatst het hondje van mijn broer te logeren. Ik ging met hem uit en op straat raakte ik asn de praat met een vrouw die ook een hond bij zich had.

Haar hond was een 10 jaar oude reu. De hond van mijn broer is 8 en ook een reu. Beide niet geholpen.

Terwijl ik met die vrouw praat pist haar hond mij zo tegen mijn broek aan over mijn schoenen. Tilde gewoon zijn poot op.

Was nogal geshockeerd moet ik zeggen. Wilde eigenlijk die hond meteen aanpakken maar ja...niet mijn hond. Uiteraard de reactie van de eigenaar "dst doet ie nooooooooit" nog geen sorry ook.

Vervolgens staat Fawkes (hond van mijn broer) mij aan te kijken en te wachten totdat ik opzij ging zodat hij ovrr de pis die op straat lag kon pissen.

Ik vond dat gedrag van die andere hond zo raar. Waarom deed hij dat?

Ik heb thuis ook twee katten lopen. Er zat geen honden of kattenpis op die broek kwam schoon uit de droger.

Toegevoegd na 1 minuut:
Fawkes had op dat moment trouwens blaasontsteking.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is een teken van dominantie. Twee reuen die nog intact zijn en ook nog van dezelfde leeftijd. Door tegen iemand (mens/andere hond) aan de plassen laat de hond zien dat hij hoger in rangorde wil staan. Een hond hoort nooit hoger in rangorde te staan dan een mens. Vaneen jong hondje is het nog te begrijpen, maar natuurlijk ook niet te accepteren. Het is de zaak van de baas om de hond gelijk te laten merken dat dit gedrag onacceptabel is. Dat had allang moeten gebeuren. Een baasje zal haast altijd zeggen: dat doet hij noooooit", maar deze baas is gewoon te laat met opvoeden. Verder moet jij (zelfs als niet-eigenaar) de hond gewoon boos wegsturen als hij dit doet. Dan laat jij aan de hond zien dat jij boven hem staat. Wat dat noooooit betreft: ik spreek jammer genoeg uit ervaring. Zie wat er bij de eerste hulp post langs komt. Gebeten door een hond, en die heeft het nog nooooooit gedaan. Toegevoegd na 6 minuten: De eigenaar laten merken je graag je schoenen en kleding vergoed wil hebben, zij stinken door toedoen van haar hond. Stomerijkosten is toch wel het minste en die schoenen kun je wel weggooien, doe ze maar door haar brievenbus. Honden blijven dit ruiken en dat trekt alleen maar aan. Deze vrouw zal er wel niet op ingaan, maar dan weet zij het in ieder geval en kan zij niet denken dat jij over je heen laat lopen, in dit geval over je heen laat pissen.

De hond is dominant als wij een andere hond op bezoek krijgen dan plast onze hond over alles dat die hond aanraakt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100