Is een konijn per definitie geslachtsrijp wanneer hij gaat rijden op het vrouwtje?

We hebben een ram van ongeveer 12 weken en deze nu 1,5 week in ons bezit. Vandaag ging hij voor het eerst rijden op de voedster van ongeveer 9 maanden. Betekend dit perse dat het konijn geslachtsrijp is? Of doen ze dit ook al voor die periode? Het gaat om dwergsoort (baardkonijn)

We zijn wel van plan een nestje te nemen, alleen vinden het nu nog te vroeg. Omdat ons verteld is dat konijnen vanaf 4 maand geslachtsrijp zijn, hebben we ze nog samen gelaten tot nu toe.

Alvast bedankt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

12 weken is wel erg jong om geslachtsrijp te zijn. Het feit dat de ram nu al de voedster bespringt wil nog niet zeggen dat hij voor nakomelingen kan zorgen. In dat verband is me je term rijden niet helemaal duidelijk. Heeft de ram de voedster ook daadwerkelijk gedekt? Ik adviseer je de ram de komende maanden nog gescheiden van de voedster(s) op te laten groeien. Overhaast nooit plannen om een nest konijnen te fokken en hou altijd het belang van ram, voedster en jongen in de gaten. Toegevoegd na 1 minuut: Voor alle duidelijkheid: het antwoord op je vraag is nee.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100