Waarom eet mijn hond ineens stukken uit de gipsenmuur?

Onze labrador van 11!jaar eet sinds kort ineens stukken uit de gipsen muur waar haar mand staat. Je zou denken nu ze al aardig op leeftijd is het slopen laat voor wat het is. Maar ineens doet ze dit, hoe voorkom ik dit? Niet alleen voor de muur maar uiteraard ook voor de gezondheid van mijn hond.

Weet jij het antwoord?

/2500

Is het mogelijk dat de hond aan het dementeren is? Bij verandering van gedrag zou het verstandig zijn een bezoek te brengen aan de dierenarts en deze vreemde gewoonte te melden. Een tekort zou de oorzaak kunnen zijn, maar een verandering in geestesgesteldheid lijkt mij zeker ook een mogelijke oorzaak. Bij dementie ziet men kleine wijzigingen in het dagelijks patroon. Onzekerheid in het bepalen van richting en aarzeling in de besluitvorming. Ook het slaap/waakritme gaat dan vaak veranderen. Goed opletten dus of er verschillen gaan ontstaan en geef de hond dan de duidelijke vastigheid. Kwaad worden in geval van dementie is het laatste wat de hond kan helpen en vergroot de verwarring alleen maar. `De leeftijd van de hond is wel een aanwijzing voor mogelijke dementie.

ik denk meer aan verveling

Kalkgebrek? Heb wel eens gelezen over iemand die opeens neigingen kreeg schoolbordkrijt te eten. Ik zou kalktabletten proberen, scheelt een hoop rommel :-)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100