Bestaan er voor katten ook beentjes om op te kauwen zoals bij honden?

Ik ben op zoek naar een soort van "beentjes" die je aan katten kunt geven waar ze op t gemak op kunnen kauwen.

Voor honden heb je bv de pedigree dental sticks die ze niet alleen lekker vinden en bezighouden, maar ook nog eens goed zijn voor hun tanden.

Voor katten vind ik dit nergens.. waar (internet of winkel) zou ik zo'n sticks kunnen vinden? Heb al van die stokjes gevonden voor katten, maar het was niet erg gezond en het was ook veel te zacht, ze hadden het in 5 seconden op..

Toegevoegd na 1 minuut:
De reden waarvoor ik dit zoek is omdat de katten als ze brokjes eten de meeste brokjes gewoon inslikken en er dus niet op kauwen --> waardoor hun tanden "zwak" worden

Weet jij het antwoord?

/2500

Kant en klare dental sticks voor katten ken ik niet, maar je zou ze een rauw kippennekje kunnen geven. Voor de beginnende knager is het wel handig er eerst een paar ferme klappen met een hamer op te geven. Al knagend reinigen ze hun tanden, en ook anderszins is het goed voor ze.

Katten kauwen niet, maar verscheuren het vlees dat ze eten. Ze hebben knipkiezen.Omdat hun gebit niet geschikt is om te kauwen, hebben ze moeite met de brokjes en slikken ze die geheel in. Het is daarom dus zinloos een bot aan je kat te geven om op te knagen. Het beste is een muis, die krijgen ze prima klein en slikken die in brokken in. Dus kan je het ook proberen met een biefstuk. Onze katten hebben die wel eens bij de buren van tafel gestolen en sjouwden heel tevreden met die lap vlees door het huis. Dus als je je kat een plezier wilt doen: muis loslaten of een stuk runderlap onbeheerd in de keuken op het aanrecht laten liggen. Succes! Overigens verzwakt hun gebit niet omdat ze niet kauwen. Brokjes geven hooguit plak aan de tandhalzen, daarom is een stuk vlees om op te knauwen ( knippen) het allerbeste.

Leuke vraag. Toevallig is er tegenwoordig een soort kluifje op de markt voor katten. Het lijkt op een soort takje en is de bedoeling dat ze hier op gaan knagen. Of ze dit ook echt doen durf ik niet te zeggen. Ik liep hier tegen aan toen ik in een dierenwinkel liep. Als je dit zou willen hebben ga dan even naar je dierenspeciaalzaak en vraag naar de mogelijkheden die ze hebben

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100