Hoe lang moet een kanarie broeden voordat een eitje uitkomt?

Worden er vaak meerdere eitjes uitgebroed? Nu broed ze nog maar op 1 eitje.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Broedtijd 14 dagen. uitvliegen 14 dagen. aantal eitjes 4. Als het popje pas is gaan broeden bij het laatst gelegde eitje zullen ze allemaal ongeveer tegelijk uitkomen. Is ze meteen bij het eert gelegde eitje gaan broeden, dan komen ze ongeveer om de dag uit. Toegevoegd na 1 minuut: eert= eerste.

De broedtijd is 13 tot 15 dagen. Wat betreft je tweede vraag: Als ze meerdere eitjes heeft, zal ze doorgaans ook meerdere eieren uitbroeden. Als ze maar op 1 ei zit en de rest niet, dan ben ik bang dat de rest ook niet uit gaat komen.

Uiteraard moet de vogel eerst gedekt zijn door een mannetjes kanarie, anders gaat dat eitje nooit uitkomen. Maar dat vermoedde je vast zelf ook al. Nog als aanvulling op de andere antwoorden: Hou de luchtvochtigheid in de gaten. Geef de vogel ook beschikking over badwater. Daarmee kan ze zelf ook veel doen om goede luchtvochtigheid in het nest te waarborgen. Indien de lucht te droog is, zal het eitje ook nooit uitkomen. Hoop voor je dat er nog meer eieren gelegd worden, en dat je straks een nestje jonge vogels hebt. Erg leuk om te zien!

het kan zijn dat ze nog meer eitjes legt en dan pas begint met broeden er zijn ook kanariepoppen die meteen beginnen te broeden vanaf het eerste eitje maar dan komen ze ook niet op dezelfde dag uit ik haalde altijd het echte eitje weg en legde er een kuntsei voor in de plaats totdat ze er drie of vier had en dan ruilde ik ze weer om voor de echte eitjes en als ze dan begon met broeden kwamen ze op dezelfde dag uit en dan is er geen strijd tussen de jongste en oudste "'baby"" kanarie de oudste kan namelijk verder omhoog omdat hij groter is en zal het meeste voer krijgen en de kleinste het minst waardoor die vaak het loodje legd de echte eitjes die je weghaald leg je voorzichtig in een bakje met keukenpapier en je draait het eitje iedere dag om dat doet de kanarie namelijk ook tijdens het broeden je moet ze niet in een broedkast leggen maar gewoon op kamertemperatuur bewaren totdat je ze weer terug legd maar je moet er wel een nepeitje voor in de plaats leggen die kun je halen bij de dierenspeciaalzaak die kosten niet zoveel wel zorgen dat je er een stuk of 5 hebt zodat je voldoende neppers hebt om te ruilen suc6 de broedtijd is plusminus 14 dagen nadat ze is begonnen te broeden

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100