Ik heb voor mijn chihauhau een veiligheids jasje gekocht. Fel geel en reflecterend. Zal dit haar beschermen tegen roofvogels?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee hoor, ze is nog bijna even licht en de roofvogel kan e.e.a. zo meenemen. En de grip op het jasje is er niet minder om en om kleuren geven ze niks.

Een gekleurd jasje helpt inderdaad niet maar je hoeft je ook geen zorgen te maken dat buizerds jouw hondje als prooi zullen beschouwen. Een chihuahua weegt 1 tot 3 kg, een buizerd bij uitzondering meer dan 900 gram. Ze pakken dan ook zelden of nooit prooien die zwaarder zijn dan een paar honderd gram: muizen, (jonge) konijnen, mollen. Zeker als je je hond aan de lijn houdt zal geen buizerd het in zijn hoofd halen om hem aan te vallen.

Bronnen:
Bijlsma, R. Ecologische atlas van de...
http://nl.wikipedia.org/wiki/Chihuahua_%28hond%29

Nee. Een roofvogel (maar ook een vos) is gefixeerd op beweging. Een dier met afwijkend gedrag, wat langzamer loopt of vreemd loopt, zal zijn aandacht trekken. Daardoor kan het gebeuren dat een roofvogel zich "vergist" en een kleine, of jonge hond pakt. Hij zal dergelijke huisdieren aanzien voor een (jong) konijn o.i.d. Wanneer je met je hondje gaat wandelen is het beter om hem, in bepaalde gebieden niet los te laten. Een roofvogel zal niet zo gauw bij mensen in de buurt komen ook al loopt er iets bij wat hij als prooi ziet.

Een roofvogel zou een chihuahua zeker niet als prooi beschouwen. Zelf heb ik 2 chihuahua's en ze zijn nog nooit aangevallen door een roofvogel. Er komt vaak een pauw langs in onze tuin. (de pauw is van onze buren) en zelfs de pauw reageert niet op de diertjes. Wees gerust, je hoeft geen jasjes te kopen om ze te beschermen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100