kun je een husky en een duitse herder bij elkaar houden?

mijn vriendin vind een husky een leuke hond en ik vind een duitse herder een leuke hond, dus mijn vraag is: kun je een husky en een duitse herder bij elkaar houden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

jawel. mits je maar aan de honden voorwaarde voldoet ( veel lopen. niet lang alleen thuis. . ook niet als je 2 honden hebt. ruime tuin of dus veel naar het bos om ze te laten rennen en spelen. cursus volgen (of zelf trainen maar dat is alleen aan te raden als je ervaring hebt) Toegevoegd na 1 minuut: en herders maar Huskeys helemaal moeten duidelijk weten wie de baas is. hierin moet het hele gezin structuur bieden. is de regel niet schooieren dan ook nooit wat geven op de momenten dat jullie eten.

Je kunt in principe alle honden rassen bij elkaar houden. Mits ze goed opgevoed en getraind zijn. De baas moet de roedelleider zijn. Een cursus bij een hondenschool is heel belangrijk. Zowel voor de hond als voor de baas.

Als ze goed gesocialiseerd zijn kunnen ze samen gehouden worden, maar het zijn honden met een totaal verschillend karakter. De Duitse is een herdershond, de Husky een sledehond. Bijv.: Terwijl de Duitse herder erfvast is, wat betekent dat ze geen neiging hebben tot weglopen, zal de Husky dat wel doen wanneer hij de kans krijgt. De Husky is zeer eigenzinnig en moeilijk op te voeden, absoluut geen beginnershond, terwijl de Duitse een grote will to please heeft. Het zijn dus twee rassen (werkhonden dan nog wel) met een zeer verschillend temperament, daarom vind ik dat ze niet goed bij mekaar passen.

Deze rassen kunnen heel goed samen, mits goed gesocialiseerd. Ik zou persoonlijk eerst met 1 beginnen en er pas later er een tweede bij nemen. Zo kun je de eerst goed opvoeden voor je aan de tweede hond begint. Het zijn zeker twee verschillende karakters, maar allebei werkhonden dus actie is voor beide honden van harte welkom. Zijn beide zeer intelligent, maar waar een Duitse herder graag met zijn baas samen werkt is een Husky zelfstandiger. Al is mijn persoonlijke ervaring (ik heb een Alaskan Malamute) dat als je echt veel tijd in steek ze het ook leuk vinden met je samen te werken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100