Hoe kan ik op een diervriendelijke manier de geur in huis verbeteren? In verband met ratjes in de woonkamer.

Ik kan natuurlijk wel zo'n Ambi-Pur halen, maar ik wil niet dat het schadelijk is voor de 2 ratten die ik nu heb.
Wat voor middel is er om een neutralere geur te krijgen in huis? De kooi stinkt niet (maak het op tijd schoon), maar het is wel een typische geur als je binnenkomt.

Toegevoegd na 3 dagen:
Ik heb zojuist de volledige kooi leegehaald en grondig schoongemaakt (ook alle speeltjes) met natuurazijn. Alle fleece hangmatjes en tunnels zitten in de wasmachine.
Het is nu al gigantisch beter in huis, dus ik denk dat de vorige eigenaren gewoon niet zo goed schoongemaakt hadden, haha.

Bedankt voor alle tips iedereen, zitten zeker nuttige dingen bij.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Spuit eens regelmatig met een plantenspuit, gevuld met water en een flinke scheut azijn door de kamer, dit neutraliseert de geurtjes in huis.

Lavendel ! Zet wat lavendel in je woonkamer . Of knip een bos met lavendel uit de tuin of? En hang die op om te drogen in de woon kamer . Of brand wat wierook . Succes.

Dagelijks luchten helpt al enorm voor de kwaliteit van de lucht! Twintig minuten een raam open ververst alle lucht in een (gemiddelde kamer). Toegevoegd na 59 seconden: Het ververst alle lucht in een (gemiddelde) kamer.

Hierbij tellen eigenlijk de standaard adviezen voor het schoonmaken van huisdier plaatsen. En dat kan ook zonder extreme chemicalien. Omdat dieren (en wij mensen ook) in de natuur niet standaard met al die chemicalien contact hebben is dit waarschijnlijk ook beter. Soda (zuiverings zout en schoonmaak natrium) is mild qua samenstelling en omdat dit een natrium ofwel zout soort betreft is het ook bacterie dodend/remmend. Fris en schoon met regelmaat: Luchten, en grootmoeders kastjes superster Soda, eventueel met opstrooien en opstofzuigen, u kunt altijd met wat water met citroen of limoensap en een drupje ongeparfumeerde ph milde zeep naboenen. Geur: Voor de geur en het neutraliseren van deze Sandalwood (ook wel zuiverings zout) en Etherische olie in een brandertje milde bloemen geur als Jasmijn of lentebloesem helpt ook. In geval van knaagdieren kan het helpen om wat kaneel olie of ander spijskruid toe te voegen of als bijvoorbeeld ster annijs. Let op dat de ratjes niet in de buurt van het brandertje kunnen komen want de druppeltjes zijn erg geconcentreerd en ratten ontdekken bij intresse graag met hun mond als dit niet voor hun "gevaarlijk" ruikt. Preventie: Voor de plekken waar zij urineren kunt u een bijvoorbeeld ook absorberende kattenbak vulling toevoegen aan de bodembedekking deze klonterd aan elkaar en is zo makkelijk uit te scheppen (belangrijk bij ratten GEEN GRIT). Stro en papier snippers en Vul dit aan met eventueel Beuken snippers. Ratten kunnen gevoelige luchtwegen hebben zeker tamme. Sommige hout snippers kunnen irritatie aan luchtwegen veroorzaken. Informeer dus dat de bedekking geschikt is voor specefiek ratten. Toegevoegd na 3 minuten: Zet ratten niet direct in een koude lucht stroom als u de kamer lucht en geeft als de kooi niet verplaatst kan worden luwte door de tochtkant even te bedekken met een doek van niet syntethisch matteriaa. Toegevoegd na 44 minuten: De Zuiveringszout ofwel Baking soda. (zie bronen)

Bronnen:
http://huishoudenmetplezier.blogspot.nl/20...
http://nl.jsxys.com/dogs/dog-grooming/1002...

Zet een bos heerlijk geurende bloemen neer. Je kan ook regelmatig wat schoonmaken met een lekker ruikend schoonmaakmiddel. Soms ruik je dat veel beter dan je denkt. Een lapje over de vensterbank kan al genoeg zijn. Eventueel bezoek zal dan ook als eerste de associatie hebben met een schoon huis en niet met huisdieren. Zoals eerder gezegd is luchten natuurlijk het allerbelangrijkst. Dat is niet alleen belangrijk voor eventuele geurtjes, maar ook voor voldoende zuurstof in de lucht en niet teveel vocht.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100