Kat oor gescheurd, wat nu?

We hebben net gemerkt dat onze 2 jaar oude kat vannacht waarschijnlijk heeft gevochten. Haar oorschelp is gescheurd en aan de achterkant van haar oor, bij de scheur (toch wel 1,5cm) is een kale plek. Ze krabt eraan maar schijnt verder geen pijn te hebben. Moeten we nu naar de dierenarts of heelt het vanzelf? ik ben zeer ongerust, het is de eerste keer dat ze iets voorheeft...

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik zou hier zeker mee naar de dierenarts gaan, die kan er het beste over oordelen. Doe dit z.s.m in verband met eventuele infecties.

Hoewel vervelend hoef je hier niet meteen mee naar de dierenarts te rennen. Oren hechten niet makkelijk, en sowieso ben je daarvoor al te laat. Wat ik zou doen is de scheur goed schoonhouden met afgekoeld gekookt water, en desinfecteren met betadine. Herhaal dat zo nodig, en houd het in de gaten. Als ze eraan blijft krabben kan het nodig zijn een kapje te halen voor een paar dagen, maar hopelijk is dat niet nodig. Geen paniek hoor!

Toch maar even naar de dierenarts. Hechten kan, maar niet alle dierenartsen kunnen dit even goed. Infecties liggen met dit weer op de loer. Wanneer het niet gehecht kan worden zal de dierenarts waarschijnlijk een injectie geven met antibiotica. Verder kun je er weinig aan doen, vrees ik. Probeer de kat voorlopig binnen te houden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100