mijn nieuw hondje was een broodfookteefje. Hoe leer ik ze alles?

Ik heb mijn hondje in een asiel gehaald. ze was gebruikt om enkel maar te fokken en kan dus niks. ze is 6 jaar. en graag zou ik haar een zalig leventje geven. Maar ze moet wel alles nog leren. hoe pak ik diet het beste aan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een hond kan pas wat leren als hij zich volkomen ontspannen kan. Een rustige baas die zeer consequent is, is in dit geval een eerste vereiste. Geduld en begrip zonder zaken door de vingers te zien die echt niet gewenst zijn. Duidelijke opdrachten die niet mis te verstaan zijn. (Zit =zit, blijf=blijf, nee=nee) Pas als de hond zich veilig voelt, en dat ligt helemaal aan de houding van de baas, (consequent leiderschap) valt er iets te leren. Het maakt dan niet uit of de hond wat ouder of jonger is. Het is hoogstwaarschijnlijk dat de hond in de eerste 10 weken van zijn leven een stuk socialisatie heeft gemist. Dat valt NIET in te halen, maar met veel geduld wel wat bij te schaven. Misschien krijg je nooit een super hond, maar een fijne hond kan het zeker worden. Leer je hond lezen (zodat je aan zijn lichaamstaal ziet wat hij wel een niet aankan), en vraag iedere dag een centimeter méér. De band met dit dier zal daardoor versterken en zijn zelfverzekerdheid zal groeien. Ga naar een hondencursus, daar kan jijzelf veel van leren, de hond leert omgaan met andere honden en je kan die vragen stellen die op dat moment voor jou van belang zijn. Succes, komt goed!!!

Negeer ongewenst gedrag en straf vooral nooit. Ongewenst gedrag is een menselijke uitvinding en vaak ook veroorzaakt door de mens zelf. Het is zoals de vorige poster schreef een kwestie van je hond "lezen" . Op die manier kan je gedrag wat jou niet aanstaat stoppen voordat de hond de "fout" begaat. Dat kan een kort scherp geluid zijn met de stem, een stamp op de grond of een klap in je handen....in dit geval niet de naam gebruiken. Socialisatie die de hond in de belangrijkste levensfase gemist heeft is ten dele nog wel in te halen maar dan moet je behoorlijk consequent zijn. Zo kan ik nog wel even doorgaan maar ik raad je aan om boeken van Eberhard Trumler en/of Cesar Millan te lezen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100