waar haal je ratjes die niet doorgefokt zijn (en hun voorouders niet uit een lab komen)

ik las net in een vraag dat ratjes een stuk ouder kunnen worden dan die je uit de dierenwinkel haalt. maar waar haal ik dan een ratje vandaan die dat alles niet heeft?

Weet jij het antwoord?

/2500

Boerderij of riool?

Tja, da's lastig. Wij hebben altijd ratjes gehad. De eerste keer kochten we ze in een dierenwinkel. Deze ratjes zijn zo'n 2 jaar geworden. De tweede keer dat we ratjes kochten, was bij iemand thuis. Twee van hen zijn na een jaar overleden en de derde leeft nu nog steeds, zij is nu ruim 3 jaar! Dus het wil nog niet veel zeggen.. Als je ratjes wil zou ik als tip willen geven om ze bij een fokker te kopen. Mijn ervaring is dat de diertjes dat al veel tammer zijn dan als ze uit de dierenwinkel komen..

Bij een zogenaamde rattery.... kijk maar is op internet. Staan er genoeg op, zijn liefhebbers die niet doorfokken.

Alle tamme ratten die te koop zijn, of het nu via dierenwinkels is of van particulieren, zijn afstammelingen van laboratoriumratten. Ze zijn zo tam omdat ze al generaties lang daarop zijn gefokt. Ik wil best geloven dat een gezonde wilde rat in beschermde omstandigheden ouder kan worden dan zo'n tamme, maar behalve de slechte gezondheidseigenschappen van de tamme doorgefokte rat, zou hij ook het lieve tamme karakter missen... En een wilde rat is geen leuk huisdier... die zijn behoorlijk fel, ze kunnen je zo naar de keel vliegen. Zo'n rat wordt in de vrije natuur echt niet veel ouder dan de tamme broertjes, en als je hem opsluit ook niet, omdat een wild dier in gevangenschap nou eenmaal sneller doodgaat. Helaas is een jaar of drie de gemiddelde leeftijd. Goede verzorging, genoeg lichaamsbeweging en sociaal contact kan trouwens ook uitmaken, ik heb zelf veel ratjes gehad waarvan er eentje vijf jaar is geworden. Ze hebben wel echt rattenvoer nodig...met vlees erin. Gewoon knaagdierenvoer is niet geschikt. De mijne waren ook dol op tomaat en fruit ernaast. En niet te dik laten worden...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100