Mijn kanarie is gisteren ontsnapt uit zijn hok (buiten) maar vanmorgen was hij er weer! Hoe kan dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Misschien heeft hij een gaatje gevonden waardoor hij naar buiten maar ook weer naar binnen kan? Of een deurtje o.i.d. wat hij open kan maken? Wel fijn dat hij er weer is :)

Hij is ontsnapt omdat hij daar een kans toe zag. Hoe dat kan kan natuurlijk vanalles zijn: een gaatje in je volière (ik neem aan dat je dat bedoelt met 'hok buiten'?) of je hebt de deur open laten staan. Dat hij weer terug is kan er goed mee te maken hebben dat hij weet dat er een bakje voer klaar staat en dat dat makkelijker te vinden is voor hem dan zelf noten en zaden te gaan zoeken. Hij weet waar hij eten en drinken kan krijgen en beschutting voor de regen en zal eerder terug komen dan dat hij hongerig, dorstig en nat blijft rondvliegen op zoek naar een holle boom met wat zaadjes.

Ze komen vaak terug als ze ontsnapt zijn. Kunnen ze het hok niet meer in, dan zijn ze vaak te vangen met een kleine kooi als je een beetje geduld hebt. Wanneer je geen geduld hebt, heb je kans dat je ze zelf verjaagd en dan zijn ze echt weg. Ze komen gewoon terug naar voer en veiligheid en naar de hun bekende medevogels. Zo kan het ook gebeuren dat er vogels die elders ontsnapt zijn bij jou aan komen kloppen. Dat wil zeggen dat ze af komen op het geluid van jouw vogels die in de volière zitten. Meestal hebben ze dan vreselijke honger en is het vangen makkelijk genoeg. Zaadjes in een kooitje, draadje aan het deurtje en hoepsakee...gevangen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100