Waarom heeft mij kat geen energie?

onze kater (spynx) is nu 7 en heeft nog nooit gespeeld, op 1 periode in zijn leven na, hierover straks meer. Ook had hij altijd een darmprobleem, nooit een oorzaak destijds gevonden en met 1 soort voer ging het redelijk. Totdat dat uit de handel werd gehaald en het zo slecht met zijn darmen ging dat hij een prednison injectie kreeg. In die tijd kregen we ook een kitten en wat schetste onze verbazing. Onze altijd zeer luie kater ging ineens spelen. Dat heeft hij gedaan totdat hij een ander, onbeduidend kwaaltje kreeg en sindsdien speelt hij niet meer en ligt eigenlijk het grootste deel van de tijd in bed. Tegen de kleine kat bromt hij als die wil spelen, maar ze slapen wel samen. Onze kater heeft meerdere predison kuren gehad, het probleem met darmen lijkt voorbij, hij heeft al een echo gehad, bloedonderzoek, röntgenfoto;s voor eventueel artrose.

Ik dacht dus altijd dat het gewoon een saaie kat was - wel ongelooflijk lief - maar nu we hem hebben zien spelen weten we dat er iets was waardoor hij gewoon de energie niet heeft. Maar onze dierenartsen kunnen niets ontdekken. Is hier wellicht iemand die een idee heeft?

Weet jij het antwoord?

/2500

Predison is echt rotzooi, goeie kans dat de kat daardoor gewoon moe en lusteloos van werd. Ook kan het gewoon zo zijn dat de kat gewoon niet speels is. Je kunt het proberen en stimuleren door elke dag even te spelen met een speelveer of bijvoorbeeld een lintje. Misschien valt het nieuwe voer niet goed waardoor de kat zich niet zo prettig voelt, je kunt een ander soort merk proberen kijk eens op zooplus.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100