Hoe leer je een konijn af om aan je meubels te knagen?

Op een konijnvriendelijke wijze?

Toegevoegd na 14 minuten:
Ik hoorde van iemand, dat ik een beetje plakband op de stoelpoten moet plakken. Dat blijft in hun snor hangen en dat vinden ze niet leuk. Is dat niet een beetje zielig?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Heb je het konijn al tam gemaakt? Dat helpt echt heel veel.. Je weet dat hij tam is als hij makkelijk zonder tegen stribbelen op je schoot gezet kan worden.... Als hij al tam is, kan je proberen om hem/haar iets voor de afleiding te geven bijv: een knaagstok of een zouten schijfje.. Als dat nog niet lukt, kan je dit middeltje proberen..(zie plaatje 2) Succes!

Bronnen:
voor het middeltje:...

Wat veel mensen niet weten is dat speelgoed voor konijnen heel belangrijk is. Hij leeft zich op die manier niet uit op je dierbare meubels of kabels en snoeren, hij verveelt zich niet, en het is goed voor zijn lichaam. Dus laat een konijn niet in zijn hok of kooi zitten met alleen een bakje voer, maar geef hem eens wat speelgoed en kijk wat ie leuk vindt. Dat kan zowel in zijn verblijf zijn of als hij losloopt. Wat konijnen leuk vinden is duwen, trekken, gooien, slepen, ergens op/in/onder zitten of doorheen lopen enz. enz. Bij de keuze van het speelgoed moet daar rekening mee worden gehouden. Hieronder zal ik wat ideeen aangeven.

Bronnen:
http://saskiaskonijnen.web-log.nl/saskiask...

Konijnen knagen. Dat heeft niets met agressie te maken, dus wat dat betreft kan ik je geruststellen. Zorg er in ieder geval voor dat je konijn genoeg te knagen heeft: kartonnen dozen, wilgentakken, houten speeltjes. Ook dient je konijn 24 uur per dag de beschikking over hooi te hebben, als het op is moet je het aanvullen. Daarnaast is het belangrijk dat je het konijn opvoedt, net als bij ieder ander huisdier. Wat vaak aangeraden wordt is een plantenspuit, en als hij iets doet wat niet mag even een goed gerichte straal water. Dit moet je zeer consequent doen, dus laat hem niet alleen los zodat hij ongezien toch iets kan doen wat niet mag. Als hij altijd een straal water voelt als hij ergens aan knaagt wat niet mag, dan zal hij daar mee stoppen. Lukt het desondanks niet om hem van de meubelen af te houden zul je er voor moeten gaan zorgen dat hij daar niet meer bij kan door het met een hekje oid af te zetten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100