Blijven binnenkatten van de meubels af als je er natuur azijn op doet?

Onze katten krabbel regelmatig aan de radiator ombouw, zetten hun pootjes in het gordijn of in de meubels.
Nu heb ik gehoord van iemand dat als je natuur azijn erop doet dat de katten dan weg blijven van dit object, gezien ze de geur niet lekker vinden.

In hoeverre is dit waar?
Hoe vaak moet je het object in sprayen?
En heeft natuur azijn ook nog een negatieve kant?
Dat ze er bv ziek van kunnen worden als ze per ongeluk eens een beetje binnen krijgen, mocht het nog niet helemaal ingetrokken zijn bv.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ze zullen van azijn niet ziek worden, je meubels zullen er niet te erg aan lijden, maar waarom niet de juiste weg bewandelen. Zorg voor voldoende krabpalen op de plaatsen waar de katten langslopen op het moment dat ze wakker worden. 60% van de katten is dol op valeriaan tinctuur, dus daarvan doe je een paar druppels op iedere krabplank/prabpaal. Een kat wil zijn geur achterlaten op alles waar dat mogelijk is, dus moet je hem daarvoor plaatsen geven waar dat wél mag. Afstraffen levert niets op bij een kat. Het is een natuurlijk gebeuren. Er moet gemarkeerd worden. Geef ze de kans en waarschuw de eerste keren dat ze in de fout gaan door ze bij de krabplank/paal neer te zetten. Dan komt alles weer goed. Je kunt tijdelijk aluminiumfolie vastmaken op plaatsen waar ze niet mogen krabben, daar hebben ze een hekel aan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100