Aquarium overzetten, wanneer de vis erin?

Ik heb een mooi nieuw aquarium van 180 liter gevuld en deze staat nu, met alle nieuwe inhoud (+filters) 2 dagen 'te draaien'.
Ik heb bij het vullen van het nieuwe aquarium de oude pomp (met oud filter) een halve dag laten draaien (voor de bacteriën). Ook heb ik een deel van het oude water uit het oude aquarium gebruikt in het nieuwe aquarium.

Wanneer kan ik de vissen overzetten naar de nieuwe bak?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je allemaal gedaan hebt wat je zegt, en de watertemperatuur is rond de 25 graden, dan kunnen de vissen er nu in.

Als je een erg ervaren aquariumhouder bent zou ik zeggen: 1 week. Maar aangezien je deze vraag hier al stelt zou ik zeggen: 2 weken. Belangrijk: zet niet het hele visbestand in 1 keer over. Rek hier enkele weken voor uit om per week enkele vissen over te zetten. Te beginnen met de kleinste vissen in kleine groepjes en eindigen met de grootste vissen en scholen.

je stelt een lastige vraag, omdat veel zaken die wij niet kennen van invloed zijn op een goed resultaat. De allerbeste oplossing is je bak een maand lang laten draaien tot het moment dat je de zuurstofplanten regelmatig moet gaan koppen. Dan pas draait de bak optimaal. Zet hierna een klein deel van je vissen terug, na een week weer een deel enz. Maar gezien de 'haast' die iedereen tegenwoordig heeft en de waterkwaliteit zonder chloor, kan je na enkele weken het water laten testen, is deze goed, dan een klein deel van de vissen er in enz. enz. Echter wat is de samenstelling van je leidingwater en hebben de bacteriën van je filter het overleefd, hoe gaat het nu met je vissen, hebben ze veel stress enz. enz. Het kan dus alsnog mis gaan, ondanks alle goede informatie hier op GV

Een aquarium moet 'in evenwicht' zijn voordat de vissen erin kunnen. Zie hier voor een handleiding: http://natuuraquarium.nl/handleiding/

Bronnen:
http://natuuraquarium.nl/handleiding/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100