wat voor kattenluikje koop je best voor angstige katten. groot, klein, doorzichtig luikje, niet doorzichtig luikje,... ?

wij hebben sinds kort een 2de katje, we weten haar achtergrond niet want we vonden haar één maand geleden verhongerd op straat. nu is het probleem ze wil heel graag buiten maar eens ze buiten is wil ze na 2 minuten al terug binnen en dit meer dan 15 keer op een dag. Ook hebben we nog een andere kat die wel graag lang buiten speelt. maar als hij binnen wil gaat hij voor de achterdeur staan, maar dat zien wij niet snel dus zit hij daar soms 1 uur te wachten. nu zou ik graag een kattenluikje willen, maar ik weet niet goed welk kattenluikje ik moet nemen. groot, klein, doorzichtig luikje, niet doorzichtig luikje. ik zou graag een luikje hebben waarmee zij het het minst eng vinden om erdoor te kruipen want ze zijn allebei nogal bange katten en ze staan niet te springen voor nieuwe speeltjes e.d. ...

Weet jij het antwoord?

/2500

Uit ervaring kan ik je de kattenluikjes van "Staywell" aanbevelen. Er zijn allerlei variaties in uitvoering en in prijs [die van 29.95 zijn goed, kijk even wat je precies wilt, kleur/materiaal/open+dicht-mogelijkheden]. In dit geval van angstige katten, zou ik je adviseren een doorzichtig luikje te nemen, want hoewel katten in eerste instantie op hun gehoor afgaan, zijn er natuurlijk ook ogen en een neus. Mijn katten vonden een niet doorzichtige niet zo fijn, deden er veel langer over om naar buiten te gaan. Het heeft destijds tijd gekost om ze door het luik te krijgen, stukjes rosbief hielpen [hand door het luik en laten ruiken aan de rosbief, een stukje geven en vervolgens nog een keer totdat ze door hebben dat ze er doorheen kunnen. Dat werkte. Vergis je trouwens niet met een angstige kat, dat kan héél lang duren maar ook weet je niet zeker of deze kat wel naar buiten wil... een bange kat wil niet, nee durft niet. Misschien komt dit 2e katje wel nooit verder dan zitten in een hoekje van de tuin in de zon en bij een klein geluid weer snel naar binnen. Wat echter ook mogelijk is, is dat het paniekerige iedere keer na twee minuten weer naar binnen willen, verdwijnt doordat katje2 nu zèlf meteen naar binnen kan gaan, de tijd zal het leren. In ieder geval succes!

Bronnen:
http://www.staywell.nl/product/1/kattenluiken

Koop een luikje dat werkt op hun chip, zodat er geen andere katten door naar binnen kunnen komen. Geen enkele kat vind een vreemde kat binnen een feest, maar angstige katjes kunnen er helemaal door van slag raken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100