waarom trilt mijn hond heel erg?

mijn hond is een westie gekruisd met een shih tzu hij is 3jaar en trilt de laatste tijd heel erg hij wil ook al niet meer naar buiten.
Moet ik me zorgen maken en waarom doet hij dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Waarschijnlijk is hij bang voor de knallen van vuurwerk die je vaak nu al hoort. Jij hoort ze misschien niet maar die beestjes wel en voelen het vaak ook. Tenminste ons hondje heeft het ook. Wil s avonds niet meer naar buiten.

Het kan om veel redenen zijn, maar de meeste kunnen trillen omdat hij te veel heet gerent, of hij kan trillen doordat hij niet goed in zn vel zit of er zit hem iets dwars. Toegevoegd na 47 seconden: Het kan om veel redenen zijn, maar de meeste kunnen trillen omdat hij te veel heeft gerent, of hij kan trillen doordat hij niet goed in zijn vel zit of er zit hem iets dwars.

Trillen is bijna altijd een teken van spanning. Als er niet iets bijzonders aan de hand is (vuurwerk, onweer, etc.) en hij blijft tóch trillen zou ik eens een bezoekje aan de dierenarts overwegen. Oude honden worden ook vaak trillerig, om een andere reden, maar jouw hondje is pas 3 jaar.

Mijn Westie trilt als hij het koud heeft.

Behalve kou en spanning kan het zijn dat hij (zij?) pijn heeft. Wanneer een hond pijn heeft kan hij dit tonen door trillen of hijgen, of allebei. Is er iets gebeurd dat je je kunt herinneren waarbij hij zich kan hebben bezeerd? Hoog gesprongen naar iets zoals een bal of frisbee, of van een flinke hoogte naar beneden gesprongen, te ruw met een andere hond gespeeld? Als er geen simpele reden is voor het trillen zoals kou of nervositeit dan kan ik je maar een dingen aanraden en dat is ga zo snel mogelijk naar je dierenarts en laat die je hond goed nakijken. Ik wens je het allerbeste met je hond, ik hoop dat het snel oopgelost wordt en dat je ons hier op de hoogte houdt.

Is er de laatste tijd iets veranderd bv binnen het gezin,is hij ziek geweest,ergens heel erg van geschrokken binnen of buiten? Dan zou dat de reden kunnen zijn.Bedenk zelf wat er veranderd zou kunnen zijn zodat je dit tegen de dierenarts kunt zeggen. Sterkte met je hondje.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100