Mijn hond loopt soms mank, wat kan ik hier aan doen?

Soms nadat ze een tijdje heeft gelegen of juist na een goede wandeling gaat mijn hond soms wat hinken. We willen wel bij de dierenarts foto's laten maken maar dat os zo ontzettend duur. Kunnen we ons nu niet veroorloven.. Ze zal niet stoppen met rennen of spelen als ze hinkt. Vind ze maar al te leuk! Ze heeft ook echt de beweging nodig die ze elke dag krijgt. Die moet gewoon haar energie kwijt kunnen! Heeft iemand een andere optie die helpt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een hond die mank loopt, heeft meestal pijn. Doordat hij/zij nog 3 poten heeft om op te staan, of te rennen laat hij/zij dit meestal niet merken. Het enige dat je kunt doen, is kijken of het er niets onder de voetzool zit, een doorntje of zoiets. Als dat het geval is, kun je dat voorzichtig verwijderen, nadat je het pootje eerst geweekt hebt in warm warm water. Is dat niet het geval dan toch naar de dierenarts, gewrichtsklachten zijn niet fijn voor een hond. Je hebt gekozen om voor de hond te zorgen, dan moet je die verantwoordelijkheid ook nemen, als je zelf pijn hebt, dan ga je toch ook naar je huisarts? Te weinig geld hebben hoeft geen probleem te zijn, vaak zijn dierenartsen wel bereidt je in termijnen te laten betalen, geef dat voor de behandeling aan, dat je weinig geld hebt. Beterschap met je hond.

Als hij mank loopt na een rustperiode EN na het lopen en spelen, is er waarschijnlijk iets aan de hand met de botten/spieren/pezen. Artrose zou aannemelijk zijn, maar dat komt meestal pas op latere leeftijd. Hoe oud is de hond? Hij kan ook iets verstuikt hebben met het wilde spel of een misstap hebben gemaakt in een kuil. Ook kan hij zijn poot verdraaid hebben. Foto's hoeven niet altijd gemaakt te worden. Vaak kan de dierenarts ook door de poten te bevoelen iets ontdekken en de pijn lokaliseren. Het kan zijn dat je hem een week aan de lijn moet houden om te zien of het verdwijnt. Je krijgt dan waarschijnlijk pijnstilling mee. Je kunt een dag of 4 zelf afwachten terwijl je hem aangelijnd houdt, maar als het dan niet minder wordt moet je echt naar een dierenarts.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100