hoe kan het komen dat je grasparkiet opeens bang is voor je hand EN vinger?

Vraagje: ik heb jesse heel vaak gestreeld op zijn wang of nek en vond dat zo te zien heerlijk. maar sinds vandaag vond hij het opeens niet meer leuk en beet hij soms zachtjes op mijn vinger... en als ik mijn hand in de kooi steek probeerd hij oook opeens te vluchten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Hij zal ergens van geschrokken zijn wat jij misschien niet gemerkt hebt. Het beste is om weer rustig te laten wennen aan je hand buiten de kooi door wat lekkers te geven zodat het weer vertrouwd wordt voor hem. Mocht hij je weer vertrouwen dan kun je langzaamaan het deurtje open doen en proberen iets lekkers te geven met je hand een klein beetje in de kooi. Het is afwachten hoe hij gaat reageren,maar met veel geduld zal dit wel weer goed komen.

antwoord op de vraag: "Hoe kan het komen dat je grasparkiet opeens bang is voor je hand EN vinger." zoiets heb ik ook eens meegemaakt, met de papegaai van mijn hospes van mij. (iemand bij wie ik een kamer huurde) Ik kon werkelijk álles met dat dier doen, héérlijk vondt-ie dat .... Totdat mijn moeder binnenkwam met een zwarte leren jack aan .... vanaf dat moment begon hij me te bijten. Hij leek ook bang (geworden) inderdaad ... :s Misschien had je op dat moment ook zoiets aan ? of wellicht was er iemand geweest met zoiets aan ? Dit zou in ieder geval een reden kunnen zijn. ;) succes in ieder geval met het (opnieuw) handtam maken ;)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100