Hoe zien kittens van 5 weken er uit?

Hej,

We zouden een kitten nemen en we hebben gehoord dat iemand een nestje kittens heeft en dus zijn we er naartoe gegaan.

De kittens zijn 5 weken oud (volgens hun). De mama v.d. kittens is zeer attent als we naar de kittens komen dus denk wel dat het een echt moederfiguur is.

Maar het rare is. Ze zitten dus buiten en ze zijn 5 weken oud. In een mand allemaal dicht bij mekaar. Nu heb ik foto's gezien van willekeurige kittens van 5 weken oud en deze zagen er veel ouder uit dan deze. De kittens die ik zag lagen allemaal heel dicht bij elkaar en ze waren ECHT niet groot. De mama van de kittens is zelf ook zeer klein dus ligt wss aan het ras. Sommige kittens liggen er wel bewegenloos bij dus het kan zijn dat ze slapen ik weet het niet.. Ook was bij de meeste kittens hun ogen vol met opgedroogt traanvocht denk ik. Ik hoorde eens dat dit op een ontsteking wijst maar kan het niet door het slapen zijn ook?


We zouden de kitten aan zeven weken in huis nemen. ( volgende week vrijdag). Maar dervoor gaan we er eerst mee naar de dierenarts om alles te controleren of het beestje wel gezond is.

Tips zijn meer dan geapprecieerd :D

Weet jij het antwoord?

/2500

Heel kleine kittens die buiten liggen, en vieze ogen hebben? Daar zou ik toch maar vanaf zien, en op zoek gaan naar kittens die een betere start hebben gehad, bij mensen die er goed voor zorgen. 7 Weken is de wettelijk toegestane leeftijd, maar feitelijk veel en veel te jong. Een kitten van die leeftijd in huis halen is vragen om gedragsproblemen, want belangrijke lessen die van moeder en nestgenootjes worden geleerd, zoals het respecteren van grenzen en het kunnen omgaan met frustratie, worden niet geleerd. Een week of 12, 13 is stukken beter. Lees onderstaande site eens, daar kan je ook zien hoe een kitten van 5 weken eruit hoort te zien. http://www.kittenleeftijd.nl/

Niet aan beginnen als je het niet vertrouwd en daarbij zijn ze nog ziek ook als ik zo eens lees over tranende oogjes,dit kan duiden op een niesziekte dus als je daar een kitten van neemt,kun je al direct ermee naar de dierenarts. Kies liever voor een kitten dat ongeveer 12 weken oud en gezond is. De ideale scheidingsleeftijd Hoewel een kitten met 7 á 8 weken zelfstandig kan eten, zich kan ontlasten en vast voedsel kan verteren, is de huidige wettelijke minimumleeftijd van 7 weken geen goede scheidingsleeftijd. Wat wel een goede scheidingsleeftijd is, hangt af van verschillende factoren, maar is geen kwestie van ‘hoe later hoe beter’. Vanuit het aspect van het afweersysteem is het niet verstandig om kittens voor 10-11 weken leeftijd weg te halen uit de vertrouwde omgeving. Voor wat betreft de ontwikkeling van sociaal gedrag zitten er mogelijk voordelen aan het bij de moeder en nestgenoten blijven tot 14 weken. In de Gezondheids- en welzijnswet voor dieren is vastgelegd dat een kitten minimaal 7 weken oud moet zijn voordat het gescheiden mag worden van de moeder. De achterliggende gedachte hierbij is dat kittens op deze leeftijd zelfstandig eten en drinken, en op de kattenbak gaan.

Bronnen:
http://www.kattenbescherming.nl/over-ons/v...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100