Kat (pers)van overburen 'leeft' buiten, wat te doen?

Ik ben er onlangs achter gekomen dat mensen uit mijn buurt hun kat, een pers, 24 per dag, weer of geen weer, buiten laten.
De kat maakt wel een verzorgde indruk, echter vind ik het nogal triest en wil hier eigenlijk wel wat aan doen.

Waneer ik mijn hond 's nachts uitlaat ligt deze kat onder een auto te slapen en volgt mij met regelmaat of komt op bezoek in de tuin waar ze veel met onze kat optrekt de laatste tijd.

Ik ken deze mensen nog niet maar heb vernomen dat de kat ivm hun geloof niet binnen mag, echter is dit een waarschijnlijkheid gezien ik het van een ander heb gehoord.

Wat is in dit geval het meest verstandigst te doen en hoe?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik denk dat je niet zo gek veel meer kan doen dan een verkennend, vriendelijk praatje met deze mensen te maken. Tenminste, de kat ziet er verzorgd uit zeg je, dus ik ga ervan uit dat hij eten en drinken krijgt, en dat er zelfs wellicht af en toe een borstel over wordt gehaald? Of heeft hij inmiddels zijn eet-adresjes elders in de wijk? Veel is nog niet duidelijk, dus ik zou eerst eens poolshoogte gaan nemen. Volgens de wet moet de eigenaar het dier eten en drinken geven, een zekere mate van beschutting, en de nodige (medische) zorg. Schort het hieraan, dan kan je contact opnemen met de afdelingsinspecteur van de dierenbescherming. Succes!

sommige katten zijn graag altijd buiten. je kan niet zeggen aan de ras of de kat wel of niet naar buiten wil. wanneer de kat er goed uitziet is het over algemaan niets aan de hand. Ook weet je niet of de kat wel binnen komt of niet want een kat gaat meestal ook op vaste tijden naar buiten. uw hond doet dat ook en dan lijkt het alsof hij de hele dag buiten is maar dat hoeft niet zo te zijn. Als de kat erg schuw is tegenover mensen kan het ook betekenen dat hij te veel buiten blijft, maar aangezien u zei dat de kat uw vaak volgt of bij u op bezoek komt is er volgens mij niks aan de hand. als u het alsnog niet vertrouwd kunt u beter eerst praten met de baasjes voordat u stappen onderneemt. Neem geen overhaaste stappen!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100