waarom laat mijn kat stukjes haar achter?

Ik heb een kat en die laat stukjes haar achter. Ik kom het overal tegen. Wat kan dat zijn? Het zijn stukjes haar met een korstje er onder. Is dit erg?

Weet jij het antwoord?

/2500

Klinkt als een huid probleem. Wat voer je? Ik zou de dierenarts even laten kijken. Ook zou het beestje vlooien kunnen hebben. BijHuid goedkopere en kwalitatiefminder goeDe voeren (Zoals supermarkt brokjes) zie je vaker dat katten (eigenlijk alle dieren) hUid problemen krijgen en vAcht verliezen

Katten hebben vaak last van overmatig haarverlies, schilfertjes, kaalheid, rode plekken, doffe vacht, korstjes of eczeem. Mits een goede vachtverzorging en een aangepaste voeding kan je deze problemen echter gemakkelijk voorkomen en behandelen. Met onze gemakkelijk te volgen tips, krijgt je kat binnen de kortste keren opnieuw een mooie, glanzende en gezonde vacht. Een mooie, glanzende en gezonde vacht begint met een aangepaste voeding. In tegenstelling tot wat de reclame ons doet geloven, is kattenvoeding uit de supermarkt onvolledig wat vitaminen, mineralen en aminozuren betreft. Dit heeft allerlei problemen als resultaat, o.a. kaalheid, rode plekken, schilfertjes, doffe vacht, overmatig haarverlies, korstjes, eczeem, etc. Indien je kat met één van deze problemen te kampen heeft, doe je er dus best aan zijn voeding aan te passen. De volgende merken droogvoeding voor katten zijn aangewezen voor een gevoelige huid en zorgen bovendien voor een mooie en glanzende pels: Royal Canin Hair & Skin 33 Josera Emotion Culinesse Hill’s Science Plan Sensitive Skin Iams Special Care Sensibele Huid Sanabelle Elegance Hair & Skin Kattenvoer Smilla Beauty Schesir Persian & Long Haired Kattenvoer Er zijn heel wat voedingssupplementen op de markt die helpen om je kat een mooie, glanzende en gezonde vacht te geven. Deze voedingssupplementen zijn bij dagelijks gebruik zeer efficiënt tegen schilfertjes, irritatie van de huid, korstjes, kale plekken, eczeem, etc. Denk er echter wel aan dat gebruik op lange termijn een overdosis vitaminen kan veroorzaken. Vraag raad aan je dierenarts alvorens met een kuur te beginnen, want proteïnerijke voedingssupplementen kunnen gevaarlijk zijn indien je kat nierproblemen heeft. Volgende voedingssupplementen zijn de moeite waard: Salmopet zalmolie: zowel voor honden als katten. Afkomstig van zalm uit Noorwegen. EBI-Vet Gist-Plus Pearls: voor de ondersteuning van spijsvertering en vachtproblemen. Hugro hennep voerolie: bij allergische reacties en velproblemen. Velcote voercomplement voor huid en vacht: Velcote ondersteunt de huidfunctie bij katten met dermatose (huidziekten) en bij overmatige haaruitval. Lupoderm huid- en haarkuur. Bay-o-pet Murnil tabletten: vitamine- en proteïnerijk voedingssupplement voor huid en vel. Olie Druppel enkele keren per week een beetje plantaardige olie over de normale voeding van je kat.

Bronnen:
www.dier-en-natuur.infonu.nl › Huisdieren

Het lijkt erop dat de kat korstjes op de huid heeft die irriteren, zodat hij de korstjes samen met de haarplukjes er omheen afbijt en/of wegkrabbelt. Het is zaak te onderzoeken waardoor de wondjes ontstaan. Bevoel je kat eens goed bij de achterhand: voel je korstjes en roofjes? Dan bestaat de kans dat je kat allergisch is voor vlooien, en zal je de kat nauwgezet vlovrij moeten houden, evenals de omgeving. Koop antivlo middelen bij de dierenarts: die hebben de nieuwste generatie middelen, en geven de juiste voorlichting. Is er geen sprake van een vlooienallergie, dan lijkt me een bezoek aan de dierenarts geen overbodige luxe om de oorzaak te achterhalen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100