Waar kan ik een golden retriver pup krijgen?

Mijn ouders hebben vorig jaar oktober hun 12 jaar oude golden moeten laten inslapen. Was erg verdrietig allemaal. Maar ik merk aan mijn moeder dat ze weer heel graag een hond wil, en het liefste weer een golden.

Ik ben niet van plan om er zo maar 1 te kopen. Want ik weet waarom ze er nu nog geen hebben. Mijn vader wil het niet. Als pa het goed vind, wil ma er toch weer een nemen.

Ik wil graag met mijn vader overleggen of het toch weer mag. Omdat mijn moeder veel alleen thuis zit (Werkloos, boventallig verklaard). Heeft ze alle tijd voor een pup. Zegt ze zelf ook.

De fokster waar onze vorige hond vandaan kwam doet niet meer aan fokken, en ik was toen 16, dus ik weet echt niet hoe mijn moeder dat geregeld had. En mijn vader weet dat ook niet.

Dus als hij het goed vind, wil ik dat voor mijn moeder gaan regelen, maar hoe doe ik dat? Ik wil een gezonde pup.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Informeer even bij de Golden Retrieverclub waar er nestjes liggen en of er eisen zijn aangaande rasgebonden tests voordat er een dekking mag plaatsvinden. Je kunt dan bij de fokker vragen of je de papieren van de afzonderlijke uitslagen mag inzien. Het gaat hierbij b.v. om Heup- en Elleboogdysplacie HD en ED en mogelijk afwijkingen aan de ogen of andere rasgebonden ziekten. Verder is het van belang dat er genoeg aandacht is besteed aan de socialisatie vanaf week 4-8 zodat je een open en vrolijke hond meekrijgt. Ook is het van belang dat er in het bijgeleverde hondenpaspoort al een inenting staat en dat de honden al zijn ontwormd. Een hondenpaspoort is wat anders dan een stamboom. De stamboom wordt gelijk of mogelijk later geleverd, maar de hond moet dan wel voorzien zijn van een chip, zodat paspoort, stamboom en papieren horen bij de desbetreffende pup. Pas dan kan je redelijk verzekerd zijn van een goede pup naar lichaam en geest.

Er zijn vele bonafide fokkers van Golden Retrievers. Zij zijn aangesloten bij een rasvereniging. Belangrijk daarbij is dat ze niet teveel nestjes hebben, want dan zijn het broodfokkers.

Bronnen:
Www.goldenretrieverclub.net

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100