Een man in de dierenwinkel zei dat het beter is om maar één rat te kopen, maar ratten.nl zegt dat je er minimaal 2 moet hebben. Wat is nu waar?

Die man in de winkel vertelde dus dat als je er meerdere koopt ze zich alleen maar op elkaar gaan focussen en jij dus niet echt meer met ze kunt spelen omdat ze misschien wel gaan bijten o.i.d. Als je er maar 1 koopt focust hij zich op jou en wordt jij zijn vriendje. Maar op ratten.nl staat "Een rat is een roedel(groepsdier en ze moeten minimaal met zijn tweeën in een hok zitten, anders verpieterd hij en kan zelfs agressief worden." Wat is nu waar? (Ik wil trouwens een rat gewoon als leuk knuffelbeestje en zodat ik ermee kan spelen, maar is dan 1 of 2 ratten beter?)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het ligt er aan of je kindjes wil dan natuurlijk; een mannetje en een vrouwtje of anders twee vrouwtjes maar geen twee mannetjes dat gaat mis!

Ratten zijn groepsdieren en je moet ze dus altijd met twee of meer houden, van hetzelfde geslacht. Dierenwinkels doen alles om te verkopen en hebben vaak slechte kennis. Je moet je ratten eigenlijk ook helemaal niet uit een dierenwinkel halen, want dat is pure broodfok, maar bij een goede rattery. Op ratten.nl kun je ook goede ratteries vinden.

de man in de dierenwinkel heeft wel deels gelijk, al overdrijft hij. een rat alleen zal zich meer op jou richten, maar dat doet het beestje uit pure ellende. hij is sociaal en heeft voor zijn welzijn soortgenootjes nodig waar hij dag en nacht gezelschap aan heeft. jij bent maar een armzalig alternatief. wil je een gelukkige en blije rat, neem er dan minstens twee. je hoeft niet bang te zijn voor agressie zoals de meneer van de dierenwinkel zei. geef ze veel aandacht, en je zal twee leuke kameraadjes hebben.

Het dier zijn leven zonder soortgenoten laten slijten omdat je er zelf een band mee wil opbouwen is vrij egoïstisch en niet de juiste methode. Kies voor 2 ratten en spendeer aan allebei evenveel aandacht. Zo zijn ze gelukkig met elkaar en zullen ze ook een band opbouwen met jou, zeker als je deze onderhoudt.

zolang er geen specifieke eisen gesteld worden aan de verkoop van dieren door handelaren zal je altijd met dit soort opmerking opgescheept blijven. Een rat is een groepsdier en dient dan ook een groep om zich heen te hebben en ga er maar van uit dat men op ratten.nl er wat meer verstand van hebben, dat zijn liefhebbers die van uit de hobby de dieren bestuderen en er meer van weten dan de gemiddelde verkoper die alleen maar denkt hoe zijn handel aan de man te krijgen. Succes met de dieren en lees er veel over zodat je weet hoe de dieren te behandelen.

Zelf had ik er twee, twee witte ratten deze had ik vanaf dat ze heel klein waren en dat ging heel prima, daarna heb ik twee gehad die wat ouder waren, dat ging niet zo lekker, tussen hun en mij. Maar ik heb wel gemerkt dat ze elkaar echt opzoeken, dus: twee of meer.....heel veel plezier met ze....!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100