Zijn kleine hondjes valser dan grote honden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee dat is niet waar. Kleine hondjes zijn alleen iets feller dan grote honden. Ze zullen sneller blaffen en net even wat fanatieker reageren dan grote honden. Dat is net als in de mensen wereld. Kleine mensen hebben vaak ook een net even grotere mond dan grote mensen. Dat is puur om iets te compenseren. Maar valser...... zo zou ik het zeker niet willen noemen.

ik denk niet dat je dat zo in z'n algemeenheid kan zeggen. wel is het zo, dat kleine hondjes vaak niet echt worden opgevoed, omdat ze zo schattig zijn. daar kweek je vervelende hondjes mee. grotere honden zijn potentieel gevaarlijker en minder schetig, en worden door de bank genomen beter opgevoed.

het punt is vaak dat veel mensen bang zijn voor grote honden en kleine hondjes per definitie "lief" en "schattig" vinden. omdat ze zo lief en schattig zijn worden ze niet als hond gezien, maar als baby/kind/mens en alles wat zo'n hondje doet wordt vergoelijkt: "ach wat is 'ie toch lief hè ?" als 't hondje voor de zoveelste keer binnen in de kamer een plasje doet, of naar bezoek blaft, of een vreemde bijt die 't hondje aait en iemand die de eigenaar te dicht nadert: hap! dàt doet 'ie nóóóit! waar het op neer komt is dat een grote hond meer angst aan jaagt, een vreemde zal die dus ook minder snel aaien en afgezien van beter opgevoed worden of niet, loop je dus meer risico bij een klein hondje dan bij een grote, maar het ligt niet aan de grootte van de hond of hij valser is of niet, nee. n.b. een hond is niet vals, een hond wordt vals gemaakt!

Het licht er ook aan hoe je met je hond omgaat, Als je hem/haar bijvoorbeeld iedere dag heel lang thuis laat gaan ze zich eenzaam voelen en zitten blaffen, Zelf hebben wij een akita en we hebben hem als pup afgeleerd om te bijten en blaffen, dus als je van kleins af aan begint met trainen (hoe groot of klein je hond ook is) Komt het allemaal op zn plek terecht

Het zijn meestal middelgrote of kleinere boerderijhondjes die aan je broek gaan hangen, maar het meest gevaarlijk zijn kruisingen met een wolf, dan moet je echt uit de buurt blijven. Die honden zijn vanzelfsprekend wel groot.

Valser is niet de goede benaming. Met kleine honden vinden meer bijt incidenten plaats omdat deze honden bijten gebruiken om "vijanden"af te schrikken. Het is in 2008 ook vast komen staan dat het kleine lieve teckeltje de hond is waar de meeste bijtincidenten mee plaats vonden. Als tweede eindigde de chihuahua en de bronzen plak gaat naar de Jack Russell.

Bronnen:
http://www.hln.be/hln/nl/961/Wetenschap/ar...

Kort door de bocht is het antwoord JA, maar dat ligt niet aan het formaat of soort hond. De grap met een hond is dat je hem moet opvoeden, de baas moet zijn, en de hond zijn plaats moet weten in de roedel (heeelemaal onderaan). Wie een grote hond in huis haalt, weet wat de risico's zijn, en neemt meestal de moeite het goed aan te pakken, desnoods met hulp van een cursus ofzo. Maar kleine hondjes worden vaak vereerd, aanbeden, rondgedragen, verwend en VOORAL niet op hun plek gewezen. Terwijl het beest zelf beslist niet weet dat hij maar een klein prutshondje is, en zich net zo gedraagt als een grote die totaal geen opvoeding krijg, bovenin de roedel geplaatst wordt en behandeld als een meerdere. Daarom kom je regelmatig onopgevoede, valse, agressieve hondjes tegen op broekzakformaat. Puur en alleen door de opvoeding dus. Al zijn er uiteraard fellere en minder felle rassen, net als onder grote honden.

Kleinere honden kunnen zich vanwege hun formaat in bepaalde situaties eerder bedreigt voelen dan hun grotere soortgenoten. In dat opzicht zou je hen als 'valser' kunnen beschouwen.

Alles staat en ligt met de opvoeding van de hond. Een hond is een hond of hij nu groot of klein is. Je kunt elke hond zo lief of vals maken zoals je zelf wil.

Niet per definitie, het kan wel te maken hebben met meer temperament dat het ras heeft, als je dat niet goed begeleid zullen ze sneller 'vals' zijn. ik zeg altijd maar zo: Als een hond gedrag vertoond wat jij niet prettig vind dan is het alleen de spiegel waarin je moet kijken :)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100