Hoe kan ik mijn kitten van 9 weken laten wennen aan aaien?

Ik heb nu 5 dagen 2 kittens van 9 weken gehaald van een kwekerij. Broertje was sowieso al wat bang voor vreemden maar liet zich wel oppakken en knuffelen door de eigenaresse. Zusje was ook iets angstig maar die is al volledig gewend en komt al heerlijk bij me op de bank zitten spinnen en wil graag geaaid worden.

Het broertje speelt met zijn zusje, komt goed eten en eet ook uit mijn hand. Alleen als ik hem wil aaien schrikt hij en rent hij weg. Hij kan soms zelfs uithalen. In zijn slaap mag ik hem wel aaien en als hij half wakker wordt ook en ligt hij enorm te spinnen. Maar helaas heeft hij nog een spanningsboog van niets en schrikt en rent dan weer weg.

Hoe kan ik hem laten wennen aan het aaien?

Toegevoegd na 57 minuten:
Met kwekerij bedoel ik een boerderij waar ze rozen kweken. Ze liepen daar in de kas. Ze zijn wel gewend met mensen. Het dochtertje kon ze zo pakken en met ze spelen en knuffelen. Alleen zijn ze dus niet in hele huiselijke kring opgegroeid.

Eten doet hij wel al uit m'n hand, hij eet het liefste m'n vingers erbij op.

Toegevoegd na 20 uur:
Misschien is het te vroeg. Maar aan de andere kant ben ik blij dat ze al aan het huiselijke leven kunnen wennen en ze hebben elkaar om de 2e socialisatie fase door te komen. Ze spelen, eten en slapen samen.
Ze gaan elke dag weer met sprongen vooruit en mag hem tijdens het eten al voorzichtig aaien. Ze komen er wel. Ook al moet ik nog een hele tijd geduld hebben met hem. Ik vraag alleen wat tips! geen discussie

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

1. Veel geduld en geen hoge verwachtingen in het begin 2. Heel veel tijd en inzet 3. Het kitten in het begin in een kleine ruimte houden Schuwe Kittens 4. Neem bij voorkeur niet 2 schuwe kittens samen 5. Doe veel met het kitten Toegevoegd na 1 minuut: In de bron vindt u meer informatie. Toen ik mijn kitten pas had gekregen, was het ook een hele schuwe kitten, nu nogsteeds wel een beetje, maar ze laat zich wel aaien, ze vindt het zelfs fijn. Dit in tegenstelling tot het begin, waar ze vaak haar poot uithaalde of hard wegrende. In de bron vind u meer informatie (die mij toen heeft geholpen!) Hopelijk helpt dit u ook verder. Veel succes, en geniet van je kittens ;)

vooral volhouden, hij is kennelijk wat bangig, maar kan ook niet goed gesocialiseerd zijn. ze komen van een "kwekerij", daar begrijp ik uit dat ze niet in huiselijke kring, oftewel binnen, zijn geboren/opgegroeid. dat betekent te weinig contact met mensen. als je aait en hij schrikt steeds, is het misschien beter hem met spel dichterbij te krijgen, nooit aaien tijdens spel, nooit met je hand laten spelen. pak een hengel, touwtje eraan en "muis" en laat hem eindeloos springen en rennen achter de muis aan. eenmaal moe zal je daarna wél kunnen/ mogen aaien, niet meteen, maar mettertijd. succes.

dit is een risico als je kittens in huis haalt die niet goed gesocialiseerd zijn. juist tussen 3 en 7 weken wennen ze makkelijk aan mensen, maar ook aan auto's, stofzuigers, en noem maar op. heel goed dat je twee kittens hebt genomen; ze zitten nu in de 2e socialisatiefase, waarin ze leren omgaan met grenzen en frustraties. jammer dat mams er niet meer bij is, maar gelukkig leren ze wat dit betreft ook het eea van elkaar. laat het katertje maar en dwing hem nergens toe; goede kans dat hij zich optrekt aan zijn zusje als je hem de tijd en rust gunt.

Hij is vast te vroeg uit zijn nest En vast niet goed gesocialiseerd. Maar daar heb je nu niks meer aan natuurlijk! Deze 2 kittens is wat jij hebt. :) Du shier een oplossing voor wat schuwere beestjes (ik heb net een zwervertje hiermee knuffelig gekregen) Geef ze niet de hele dag te eten (is wel "normaal" bij katten) Maar geef ze op bepaalde tijden eten. Het gaat nu om het mannetje: Zorg dat hij om bij het eten te komen, uit zijn verstopplek moet komen (hij is schuw, dus ik neem aan dat hij een verstopplekje heeft). De eerste keer niet te ver, gewoon een stukje. Jij zit er zelf vlak bij, alsof je hem zou willen /kunnen aaien. Haal het eten weer weg, als hij wat op heeft maar nog niet vol is. Dan kan je het nog een keer doen. De 2e keer wat verder weg. De rest (dat je er dichtbij zit en niet alles laten opeten hetzelfde) 3e keer nog een cm verder, etc. Als hij ver genoeg erbuiten is, probeer dan voorzichtig hem te aaien. Zo leert hij jou associeren met eten (=goed) En het aaien gebeurt bij iets fijns (eten) dus wordt dan ook iets fijns. Doe voorzichtig en geduldig. Neem er de tijd voor en geef hem geen eten zonder jou erbij. Hij mag natuurlijk wel eten, maar steeds probeer je, dat hij er wat voor "terug" moet doen (= een aanraking / een aai). PS spelen met je handen vind ik helemaal geen bezwaar. Je wilt hem toch laten knuffelen met je? Handen = knuffelen. En spelen = fijn. Weer een goede associatie. Let wel op, dat het spel niet te dol wordt, dat doet zeer (voor jou). je kunt dan een vuist maken van je hand (en dan stilhouden), dan krijgt hij er geen grip meer op. Hengeltjes zijn wel helemaal gaaf hoor! Bij de Action heb je ze al voor 99 cent. En ze gaan helemaal uit hun dak. Maak er hoe dan ook een leuk spel van, en het gaat je vast lukken. Succes ermee. Toegevoegd na 15 uur: Ik lees nu iets, wat ik niet bedoel. De kitten moet natuurlijk wel kunnen eten als je niet thuis bent of 's nachts als je slaapt. Maar als je thuis bent, geef je hem geen eten "zomaar". Je kan hem natuurlijk wel 10 keer eten geven, zodat je veel kunt oefenen met het aaien / knuffelen.

Dit had ik ook met mijn kitten, ze zijn natuurlijk nog banging. Laat hem eerst even aan je hand ruiken, als hij dat niet wil probeer dat later dan nog een keer. Als hij wel aan je hand ruikt, kan je hem rustig proberen te aaien. Vooral ook rustig blijven en geen onverwachte bewegingen maken, of ineens heel hard gaan schreeuwen ofzo.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100