ik ga voor een school project mijn kippen tam maken (zodat ik ze kan op pakken), heeft iemand tips hoe ik dat kan gaan doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Eten in je hand houden en als ze dan door hebben dat je wat je handen hebt komen ze vanzelf steeds dichter bij je hand.

Ik heb een jaar of 10 geleden ooit een kuikentje uit het ei gehaald ( ik heb zelf kippen ). Het lukte hem niet er zelf uit te komen en vaak overleven ze het niet als je ze helpt om uit hun ei te komen. Deze overleefde echter wel en ben 9 jaar lang met "mijn haantje" bevriend geweest. Hij liep altijd achter me aan en was erg tam. Dus als het een beetje een serieus project is, is de beste manier om ze tam te maken, ze als kuikentje op te voeden. Ik weet echter niet of je project zolang duurt. Let wel op, dit koste me redelijk wat tijd. Anders zul je gewoon erg veel tijd met ze door moeten brengen. Ze uit je hand proberen te laten eten en als ze daaraan gewend zijn ze wat aanraken terwijl ze uit je hand eten.

Fokkers die kippen showen hebben ze elke dag in handen,van jongs af aan,Ik ben gek op mijn kippen,en heb er ook echt een band mee,ze lopen vrij om de boerderij heen ,maar als ze mij zien ,komen ze naar me toe.En niet alleen om gevoerd te worden.

Je kan een kip met de clicker onwijs veel dingen leren, lees maar eens op internet.

Bronnen:
http://www.alerthondentraining.nl/page44.php

Kippen zijn gek op kaas, dus laat ze af en toe uit je hand eens een paar stukjes kaas eten, mijn kippen komen bij hun dagelijks voer ook uit men handen eten, maar kaas vinden ze wel lekkerder. Je kan het ze ook met de clicker leren en dan als beloning een stukje kaas geven ;-) Toegevoegd na 1 minuut: Je moet er voor zorgen dat ze je kunnen vertrouwen, zoals uit je hand laten eten, en vooral niet laten schrikken!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100