welke hond is voor mij geschikt ?

Ik wil graag een amerikaanse stefford.
Maar die worden zo groot een breed.

Zijn er zulke uiterlijk honden maar die niet extreem groot/breed worden ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Vind je het leuk dat mensen bang zijn voor je hond? Waarom wil je een hond met een agressief uiterlijk? Neem een hond waarvan het karakter je bevalt en bij je past, dat is veel belangrijker!

een engelse stefford is volgens mij iets minder breed en groot, en dan hebben we nog de boxer als je van de snuit houdt.. hebben ook een mooi postuur..

Eh, wat denk je van 1 van m'n tekkelbroertjes! We zijn welliswaar klein maar reuzedapper! We hebben wel een eigenzinnig karakter. Enne, als we samen zijn hebben we dikwijls over vrouwelijke aandacht geen tekort. Woef!

De Engelse Staffordshire Bull Terrier is een optie. Een Am Staff is geen hond voor beginnende hondenbezitters. Een hond moet ook qua karakter en temperament bij je passen. Uiterlijk is dan van ondergeschikt belang.

Ga eens in een asiel kijken, er zitten daar zoveel leuke honden te wachten op een baasje. Loop eens rond , kijk bij welke hond je een goed gevoel krijgt. Het gaat niet om hoe de hond eruit ziet maar hoe jullie elkaar aanvoelen en dat merk je snel genoeg. Je kiest je vrienden toch ook niet op hun uiterlijk, met honden is dat net zo. Een hond is een maatje.

Een Staffordshire Terriër is zeker geen beginners hond, vooral de Amerikaanse variant niet. Deze honden worden helaas te vaak genomen omdat ze 'status' geven. Alleen voeden mensen deze honden niet (of slecht) op of maken er vechthonden van. Staffordshire Terriërs worden prachtige lieve en sociale honden als je de juiste opvoeding weet te gebruiken. Hier gaat heleboel energie in steken. Ik kan je een deskundig advies geven over welk ras bij jou zou passen maar daarvoor heb ik wat meer informatie van je nodig (o.a. wat je ervaring met honden is, wat je in een hond zoekt, gezinssituatie, andere huisdieren aanwezig?, werk/geen werk?, enz.).

Wat dacht je van een Basset hond nemen ,Lief maar zo ondeugend kijk eens bij bassetherplaatsing.nl

Hier vind je ALLES over rassen, opvoeding, fokkers enz. Ga eerst eens een week lezen, koop een paar boeken of leen ze. Bereid je er op voor, desnoods een jaar lang. Maar koop of neem nooit een hond in een impuls. Er zijn wel impuls truien en schoenen en planten of zo, maar nooit impuls dieren. NOOIT.

Bronnen:
http://www.hondenplaza.nl

Misschien wel een saai en suf antwoord, maar kijk eens in het asiel. Rashonden hebben misschien wel wat voordelen maar ook veel nadelen! Het grote voordeel van een rashond, is dat je al, hoewel gering, kan inschatten wat voor hond je in huis neemt. Een waakhond, gezinshond of jachthond en dus hoe je de hond op moet voeden. Maar, er kleven ook veel nadelen aan een rashond in huis nemen; veel rassen hebben aandoeningen door het fokken en creeëren van het ras. Ik raad je niet direct af om een rashond te nemen (ik heb tussen mijn 'vuilnisbakken' ook veel rassen lopen), alleen verdiep je wel echt in het ras, en ook dus de nadelen die eraan kleven (voorbeelden van echt zieke rassen zijn cavaliers en mopshonden). Een wat gerichter antwoord: wat vind je dan mooi aan het uiterlijk van een amstaf? Het is dus niet het grote, brede uiterlijk. Maar je wat dan wel? Misschien een kruising tussen een amstaf en boxer? Hoewel een boxer dan juist weer een voorbeeld is van een minder gezond ras. De meeste honden die een gelijksoort uiterlijk als een amstaf hebben, zijn juist ook erg breed en gespierd. Zo zit het nou eenmaal in elkaar. Ik denk dat een kruising tussen een amstaf en een wat minder overgespierde hond; bijvoorbeeld een retriever of herdershond is wat jij zoekt. Hiervoor kan je het beste naar het asiel gaan.

Bronnen:
werk (dierenarts, hondentrainer,...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100