Welke hond kan ik het best kiezen?

Ik overweeg een hond te nemen. Een gezellig ras, een sociale hond, een maatje, die niet al te moeilijk is en ik (na cursus) makkelijk mee naar mijn werk (verzorgingshuis) kan nemen. Ik heb alleen nog nooit een hond gehad en heb er geen verstand van! Welk ras komt het best in aanmerking?

Toegevoegd na 14 minuten:
en kies ik het beste voor een reu of een teef?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je zult eerst een paar dingen voor jezelf moeten beslissen, vóór je gaat kijken naar rassen : hoe groot ongeveer, gladharig of langharig, reu of teef. En dan zou je om te beginnen eens in het asiel kunnen gaan kijken, want vaak zijn meng-honden (dus niet helemaal raszuiver) de meest gezonde honden, en als je een volwassen (jonge) hond zoekt van zo'n 2 jaar weet je, wat voor vlees je in de kuip hebt qua karakter : dat moet je met een pup altijd maar afwachten. Bovendien zijn deze honden zindelijk en vaak al basis-gehoorzaam, en verdienen het mooie leven dat jij ze kunt bieden met een heerlijk druk dagelijks leven met een taak. Vaak zijn het scheidings-slachtoffers, of is hun bejaarde baasje gestorven of te ziek om nog voor ze te zorgen. Het zijn echt niet alleen maar 'kneusjes' in het asiel! Als iemand in je kennissenkring een 'hondenmens' is, neem die dan vooral mee : een hond, die al wat langer in het asiel zit, verdedigt soms zijn kennel, en je krijgt daardoor een volkomen vertekend beeld van die specifieke hond. Bovendien zal een asielhond die een nieuwe kans krijgt in een nieuw roedel de eerste maand enorm veel , maar zeker nog een jaar, veranderen in nét zo 'jouw' hond, als dat hij als pup bij je is gekomen.Zéker, als je gelijk naar hondentraining gaat om gelijk een goede band op te bouwen met je hond ( dat doe je alleen door met je hond een team te gaan vormen, dus door met elkaar aan het 'werk' te gaan). Mocht je toch persé een rashond willen, haal dan eens een hondenencyclopedie in huis. Hou vast aan het formaat dat je gekozen hebt, en ga lezen. Een goede vind ik de Hondenencyclopedie van Esther J.J. Verhoef-Verhallen, omdat ze per ras vertelt over : land van herkomst aanleg grootte vacht verzorging aard opvoeding sociale aanleg (vooral voor jou belangrijk!) beweging (aard en hoeveelheid) Als je een wat bredere keuze hebt gemaakt, informeer dan eens naar een ras-dag van die honden : er komen dan vaak honderden honden bij elkaar met mensen, die allemaal weg zijn van 'hun' ras, en je echt goede raad kunnen geven. Want elk ras heeft natuurlijk ook z'n nadelen, en daar zijn echte liefhebbers eerlijk in ( je houdt vaak van je hond, juist om die 'gekke' trekjes) En besef, dat je een vriend voor zo'n 12-16 jaar in huis haalt : ga niet over één nacht ijs.....Dit is absoluut niet het moment om impulsief te vallen voor een paar droevige, maar prachtige hondenogen!!!

Ik zou een labrador nemen, ze zijn erg lief en gezellig en speels als ze jong zijn. Op oudere leeftijd zijn ze rustiger en heel trouw. Deze honden kunnen ook opgeleid worden als blindengeleidenhond en kan dus waarschijnlijk wel mee naar het werk. Een golden retriever is ook heel leuk, ongeveer hetzelfde, alleen langer haar... De bovenste is een golden retriever en de foto daarbeneden van een labrador...

De eeuwige trouwe Duitse Herder is over de hele wereld een van de meest voorkomende hondenrassen. Een zeer intelligente en gehoorzame hond, hierdoor leert de herder makkelijk. Een herder hoort sociaal, moedig, zelfbewust en nieuwsgierig te zijn. Maar ook is de herder waaks en beschermend en onvoorwaardelijk trouw aan de baas en diens gezin. Toegevoegd na 2 minuten: Hier is nog een optie: De Cavalier King Charles Spaniel behoort tot de meest vriendelijkste hondenrassen en is dan ook de perfecte gezinshond. Toegevoegd na 3 minuten: http://www.hondenverzekeringinfo.nl/10-populairste-hondenrassen-in-nederland/

Wat je ook mee moet nemen in je overweging is wat je aan tijd hebt voor de nodige beweging voor de hond te kunnen geven. Een franse buldog is klein en heeft genoeg aan een stukje wandelen evenals een mopshond en is makkelijk mee te nemen. Een terrier is een pittige en energieke hond en heeft niet genoeg aan een kort rondje om. Een labrador zoals genoemd wil ook lekker rennen en zwemmen. Zelf hebben wij een cairn terrier,geweldig hondje,is lief,enthousiast,sociaal,luistert goed,klein dus makkelijk mee te nemen,speelt graag. Je kan op internet genoeg info vinden over hondenrassen. veel succes.

een boomer is een leuk hondje, formaat chihuahua. Erg gezellig beestje. Leuk als mensen hem op schoot willen. heb zelf geen honden, las er info over en ik zie ze vaak.

Misschien Kan je een labradoedel overwegen of een rottweiler. Ik heb altijd geleerd dat je iedere hond kan trainen met geduld en liefde. Kies een hond waar jij je goed bij voelt. En als je een nestje hebt gevonden laat de hond jou kiezen. Dit is het eerste hondje wat naar hè toe komt.

Een labrador. een echt lieverd en ook nog eens lief voor kinderen. sommige zijn wel druk, zoals de bruine soort maar er zijn ook andere kleuren. maar een labrador is echt een aanrader!!!!

Als ik je een goede raad mag geven zoek dan een hond die gelijk staat met jou energinveau na werken treed vermoeidheid makkelijk op maar de hond heeft zoals eerder vermeld beweeging nodig en als hij/zij neggatieve dingen moet gaan doen om zijn/haar energie kwijt te kunnen blijft het echt voor jou niet leuk en dat (vindt ik dan persoonlijk) kan je geen enkele hond aandoen

een hond opvoeden is niet klaar naar cursus, dit blijf je doen zolang je te bij de hond in de buurt bent (24/7 zeg maar) het is niet zo dat je m kan programeren (cursus doen en klaar weer) want er is continu interactie met de hond. opvoeden is een basis leggen (cursus is heel geschikt hiervoor) maar het is nooit klaar en af. een klein hondje in een verzorgingshuis is geweldig (ervan uitgaande dat niemand daar allergisch is) maar heeft ook nadelen. je zal de hond moeten leren dat het niet zenuwachtig rond moet dribbelen, tegen mensen op mag springen, niet continu mag vragen om aandacht, niet mag blaffen etc. opvoeden doe je in dit geval dus niet alleen (tenzij je elke keer je werk mag laten liggen om je hond te sturen, anderen te laten weten hoe te reageren op een hond) mijn advies is: geen hond. je romantiseert het plaatje, maar er komt heel veel bij kijken wil je het echt voor jezelf, de hond en de bewoners leuk te houden, en hier mis je helaas de kennis voor. kortom, in dat geval is het idee hond/verzorgingshuis/gezellig gedoemd om te mislukken.

Aangezien je het hondje ook mee naar je werk wil nemen zou ik voor klein ras gaan. Je kunt ook online kijken en testjes gaan doen om te kijken welk ras het beste bij je past.

Bronnen:
http://watvoorhondpastbijjou.nl/
http://www.puppytest.nl/
http://www.royalcanin.nl/ioh/?p=raskeuze

ik denk een teefje, omdat deze vaak wat zachter van aard zijn,

Je hond mee naar het werk kan best, mits dit niet gaat over 5 hele werkdagen. Een ochtendje of middag zal wel gaan. Ik zou niet kiezen voor een pup, deze moet je echt opvoeden en in de gaten houden (en zindelijk maken) en dit is moeilijk als je aan het werk bent. Ik zou kiezen voor een klein, wat ouder hondje uit het asiel, reu of teef maakt niet uit, kijk naar het karakter. In jou geval (ivm het verzorgingstehuis) is het belangrijk dat het een rustig typetje is dat graag aangehaald wordt.

Een hond is niet ff een cursusje doen en ik ben klaar met opvoeden. Honden moet je daarna ook nog opvoeden. En honden moeten ook minimaal 4 keer per dag worden uitgelaten. Sommige soorten moeten ook nog is veel lopen omdat ze anders vernielzuchtig worden of heel erg druk zijn en voor op je werk is dat zeker niet ideaal. En denk ook aan de kosten want je hebt een dierenarts nodig en je zal je eventueel moeten verzekeren tegen schade die je hond kan veroorzaken. Conclusie: denk eerst heel goed na voordat je een hond neemt want het vereist een hoop zorg.

Een teckel,heel sociaal en vriendelijk,luistert goed en kan je makkelijk meenemen.Ofwel een vrouwtje of een gecastreerd mannetje.

Ik zal je aanraden om een Collie te nemen. Het is zeker een gezellig en betrouwbaar ras.

Wij hebben thuis een shih-tzu, dit zijn hele lieve aanhankelijke hondjes, die als je er genoeg tijd in steekt goed luisteren. Ze kunnen niet goed alleen thuis gelaten worden, maar dat is geen probleem als je hem naar je werk meeneemt. Verder zou ik kiezen voor een teef, omdat deze minder last hebben van territoriumgedrag (aggressief naar anderen, plassen etc)

Een Labrador (Reu). Die kun je alles leren en zijn ook heel leergierig daar kun je gelijk mee beginnen als je een pup neemt. Die van mij stond eens een keer onder mij op een ladder jammer dat ie geen schroeftol kan vasthouden anders nam ik hem in loondienst.

Zoals hier al opgemerkt, stel je aub allereerst goed op de hoogte van de karaktereigenschappen van de diverse rassen. Een gezellig en sociaal ras is bv. de Labrador Retriever maar bedenk dat ook deze hond bij een verkeerde opvoeding ongewenst gedrag kan gaan vertonen. Uit je vraag maak ik op dat je geen waakhond zoekt, dus rassen als Duitse of Mechelse Herder, Rottweiler, Dobermann en Bouvier vallen so-wie-so af. Verder bestaan er honden in alle denkbare afmetingen, tussen Chiwawa en Deense Dog, en ook dat zal een punt van afweging moeten vormen. Wel zou ik, als je geen fokplannen hebt, kiezen voor een teefje en dan na de eerste loopsheid laten steriliseren. Dan ben je van die halfjaarlijkse ellende van bloedingen en reuen erachteraan af en je teefje wordt na sterilisatie i.h.a. wat rustiger en gemakkelijker van aard. Veel succes ermee.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100