kan een 2 jarige kat met een kleine kitten ( Poes ) ?

Ik heb nu 2 jarige kater.
Ik wil graag een kitten erbij en die is 9 weken.
het is wel een poes.
kan dit wel samen? zullen ze wel vriendjes worden door middel van het leeftijdsverschil.

Weet jij het antwoord?

/2500

een kat van 2 zou nog speels genoeg moeten zijn om plezier te hebben in een kitten. wees wel verstandig, en haal het kitten met een week of 16 in huis, zo voorkom je veel problemen in de toekomst. die tijd bij de moeder, en liefst ook nestgenootjes, heeft jouw toekomstige poes nodig om op te groeien tot een evenwichtig katje.

De meeste katten kunnen wel met elkaar, na een gewenningsperiode. Ik zou wel de kater eerst laten castreren. Want die is volwassen, met zijn 2 jaar. En zal de poes dus.. Je weet wel. Oók als ze nog erg jong is. Toegevoegd na 2 minuten: Het leeftijdsverschil is niet belangrijk. Katten van alle leeftijden kunnen vriendjes worden. Of op zijn minste "mekaar tolereren". Maar als het mannetje gaat dekken zal het jonkie zich echt niet op zijn plek voelen.

Of 2 katjes 'vriendjes' worden is nooit te vertellen. Welk leeftijdsverschil o.d. dan ook. Je kan het alleen proberen en een oplossing achter de hand houden voor wanneer het niet lukt! Als je wil dat het jonge katje goed aan je kater kan wennen dan doe je er goed aan ze aan elkaar voor te stellen gedurende 1 van de socialisatieperiodes. Dan leren jonge kittens namelijk het meest bij, dus ook omgaan met 'vreemde' katten. Het lijkt me m.a.w. het best niet te lang te wachten tot je de kitten in huis haalt. Een kitten mag bij de moeder weg vanaf een leeftijd van 7 weken. Vroeger weghalen mag niet en heeft een nadelige invloed op het welzijn van de jonge kat. Op 7 weken wegnemen kan echter geen kwaad en het lijkt mij het meest aangewezen om op die leeftijd te verhuizen, zeker in dit geval, maar ook onder normale omstandigheden, dan kan je het katje namelijk nog zelf het meest bijleren. Wacht zeker niet langer of te lang! Na 14 weken kan een kitten namelijk nauwelijks nog iets bijleren. Laat wel de nieuwe kat rustig op verkenning kunnen gaan. Zet je kater dus even apart. Als je over een bench of reismand beschikt: zet het jonge katje er dan na zijn verkenningsronde in en haal dan pas je kater tevoorschijn. Zo voelt de kitten zich veilig in de bench en de kater kan vanop een veilige afstand de nieuwkomer leren kennen en wordt zo ook niet meteen 'overdonderd'. Geef je kater bij de kennismaking zelf het meeste aandacht. Dit zorgt bij hem voor afleiding en geeft de kitten de kans om zelf ook kennis te komen maken. Laat beide dieren ook nooit alleen vooraleer ze volledig aan elkaar gewend zijn!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100