Mijn half lang harige kat heeft lipgloss in dr vacht, wat moet ik doen?

Mijn kat heeft lip gloss met glitter in dr vacht, geen idee hoe dat daar komt. Ze likt nu regelmatig der vacht op die plaats, het lijkt er niet uit te gaan. Ik heb geen idee wat nu het beste is om te doen. Gwoon zo laten of moet ik haar vacht wassen? Of iets anders?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

wassen is bijna onmogelijk bij katten die daar niet van gedient zijn, ik zou het er voorzichtig uitknippen, zie je binnen no-time helemaal niets meer van mocht je dat nou echt niet willen, kan je het proberen met wat babyshampoo, succes!

het is katten eigen dat de vacht schoon gewassen moet worden, ze zal dus haar best blijven doen om het er uit te halen. het lijkt me wel schadelijk lip gloss en glitter opeten in de maag, lijkt me niet goed, dus ik zou het risico niet nemen en proberen het er uit te wassen, zo dat niet lukt zou ik het simpelweg er uit knippen, het groeit tenslotte gewoon weer aan. antwoord: knip het er uit als eruit wassen niet lukt!

Met een vochtig, warm washandje de betreffende plek 'aaien', en met je andere hand de kat ook aaien. Zo zal ze niet meteen doorhebben waar jij mee bezig bent, terwijl de lipgloss al voor een groot deel zal verdwijnen.

Vet in mensenhaar kan eruit gewassen worden met afwasmiddel. Ikzelf zou bij mijn kat, mits hij dit toelaat een heel klein beetje afwasmiddel proberen en dit goed uitspoelen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100