Mijn puppy blaft 's ochtends maar deed dat eerst niet? Wat kan ik hier tegen doen?

ik heb een lhasa apso/boomer pup van bijna 17 weken en hij kon eerst heel goed lang in de bench blijven en je hoorde m 's ochtends ook niet maar sinds een paar weken blaft hij al een half uur nadat mijn moeder hem heeft uitgelaten en ze naar haar werk is gegaan. ik lig dan als enige boven te slapen en hij maakt me iedere keer rond negenen wakker terwijl hij een halfuur daarvoor is uitgelaten. hij moet dan niet plassen of poepen. wij doen hem uit zn bench maar gaat dan tegen de deur aanslaan en blaffen en piepen maar dat doet ie ook als ik m in de bench laat. ik wil niet bij hem blijven want dan geef ik aan dat het goed is wat hij doet maar in bed blijven kan ook niet want ik kan echt niet slapen en hij houd ook op een geef moment niet op, hij gaat door tot je komt (2 uur lang) is dit pubertijd of zoiets? wat kan ik hier tegen doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Eigenlijk helemaal niks, Het is een puppy en hij leert te blaffen. Wanneer ze ouder zijn kan je je hond sturen naar een gedrag centrum voor honden. waar hij/zij kan leren hoe hij/zij zich moet gedragen. Maar voor nu, Als die in de avond blaft gewoon zo laten. Zodat hij weet dat er op dit moment toch niemand komt.

Een pup slaapt gedurende een etmaal 16-18 uur. De andere tijd is hij aan het socialiseren en wordt de rangorde binnen het gezin bepaalt. Maar.... een pup heeft wel behoefte aan een roedel en als hij 's morgens is uitgeslapen (kan om 6-7-8 uur zijn) dan vangt er een nieuwe dag aan. Als je moeder hem heeft uitgelaten en dan naar haar werk gaat, stel ik me zo voor dat de uitlaatperiode ook niet langer dan een kwartiertje heeft geduurd. En dat is veel te kort om alle in de nacht opgebouwde energie kwijt te raken. Dit hondje heeft binnen of buiten minimaal een uur nodig om enigszins voldaan zijn volgende slaapje in te gaan. Ik weet niet hoe oud hij was toen hij bij jullie kwam, maar sinds zijn 10e week is er heel wat gebeurd. Hij is gewend aan de omgeving en wat nog belangrijker is, hij is geestelijk gegroeid en heeft meer interactie nodig. Hij is te klein om helemaal alleen te zijn als hij is uitgeslapen en blaft de roedel bij elkaar Bij iedere nieuwe pup die ik in mijn leven heb gehad wist ik tevoren, dat de eerste 6 maanden niet de makkelijkste zouden zijn: laatste ronde 's avonds 10 uur. Eerste ronde 's morgens 6-6.30 uur. Dat was vroeg, maar hoog nodig om een hond tot ontwikkeling te brengen. Als de pup/jonge hond dan rond 9 uur weer voldaan ging slapen, kon ik even uitblazen. Dat blaffen wordt dus door jullie zelf veroorzaakt. Hij heeft in deze fase mensen om zich heen nodig. Dat je hem overdag af en toe een kwartiertje/ half uurtje alleen laat om aan het alleen zijn te wennen is goed. Maar doe dat dan als het zijn slaapmoment is en je een tevreden hondje achterlaat. Als je de kamer verlaat zonder iets te zeggen als het hondje rustig op zijn plaats ligt, kan je dat opvoeren van 5 tot 10 tot 20 minuten, maar langzaam aan. Als je terugkomt ook geen aandacht aan het hondje besteden. Hij moet leren dat jij en je moeder mogen gaan en komen naar believen. Maar.....wat jullie nu doen is echt heel verkeerd. Als je moeder dus naar haar werk gaat ben jij op en neemt het roedelgebeuren op je schouders, totdat het hondje weer een tukkie gaat doen. Je hoeft in de tussentijd ook niet heel spastisch met het dier bezig te zijn, maar maak je ontbijt klaar en praat met vriendelijke stem tegen het dier en wijs hem op kleine dingen die hij nog niet heeft geleerd of begrepen. Dan ben je ook een beetje met de opvoeding bezig. Een pup is geen knuffel die je naar het jullie uitkomt in een hokje kan stoppen.

Bij is gewoon te wakker, en wil niet meer in zijn bench. Een pup hoort ook niet zoveel in een bench op die leeftijd. Wat ze kan doen is hem na het uitlaten even laten spelen en dan voeren of een pensstaafje geven in zijn bench.

Hij is tegen dat uur meer dan uitgeslapen en wil aan de dag beginnen en dingen doen negen uur is echt niet vroeg hoor. De ochtendstond heeft goud in de mond. Sta op als hij blaft en maak een mooie wandeling met hem fijn voor allebei.

Het beste wat je kunt doen is een klein tikkent wekkertje in een sok doen en dat bij de hond in de bench te doen, dan denkt hij dat hij het tikken van een hart hoor en dan voelt hij zich niet meer zo alleen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100