Ik wil een russische hondje kopen uit Turkije. Wat moet k weten, zodat k geen moeite krijg met de douane in Nederland? Paspoort hondje, inenten??

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kunt het beste contact opnemen met de Ambassade of de vwa omdat regels vaak veranderen per land Toegevoegd na 3 minuten: In nederland kan je namelijk te maken hebben met invoer eisen, maar turkije kan ook uitvoereisen hebben

Je moet inderdaad een dierenpaspoort hebben. Daar moet in staan dat het beestje minimaal 1 maand voor invoer in NL ingeent is tegen ziektes. Tenzij je dus erg lang op vakantie gaat wordt dat lastig. Als je het koopt bij een fokker en alles vanuit NL al kunt regelen is het natuurlijk een ander verhaal. Of.. je moet een welwillende dierenarts hebben die begrijpt dat honden (en katten ook) in NL waarschijnlijk een veel beter leven hebben dan in Turkije. Dan moet je ook nog rekening houden met je vervoer. bv een reismandje kopen. Ook is het aan te bevelen om de reis voor het hondje wat comfortabeler te maken om een dierenarts te vragen naar pilletjes om het beestje rustig te houden. Valeriaan of zoiets.

Er zijn een aantal voorwaarden waaraan de hond moet voldoen. Op de site van de NVWA staan deze opgesomd (van een andere GV'er kreeg je ook een link, maar niet de juiste, die was bedoeld voor dieren die verhandeld worden, niet voor je eigen gezelschapsdier) Kijk via de eerste link onderaan. In het geval van Turkije heb ik ook de bijzondere eisen voor je uitgezocht, en deze kan je vinden via de tweede link. De import van honden uit Turkije is wél toegelaten, maar het hondje moet sowieso ouder dan 3 maanden zijn. Er zijn ook andere belangrijke voorwaarden, lees ze maar rustig via de link, en voor alle zekerheid kan je ook de vraag stellen aan een medewerker van de NVWA via 0800-0488 of online via de site www.vwa.nl Veel succes!

Bronnen:
http://wisdom.vwa.nl/ivo/Wisdom/Answer.do?...
http://www.vwa.nl/onderwerpen/werkwijze-pl...

Je kunt de informatie op deze website zoeken, NL heeft hetzelfde regels dan meest Eu landen. Ik heb mijn hond vanuit Camboja naar Nederland gebracht en dat ging prima, maar je moet goed zorgen dat je alles documenten hebben. Kan ook even contact met ministrie van landbouw of NL ambassad in Turkijke opnemen voor meer informatie. Success! http://ec.europa.eu/food/animal/liveanimals/pets/nocomm_third_en.htm

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100