Kun je babyvoeding gebruiken voor een jong konijn?

Zojuist een heel klein konijntje gevonden. Kat kwam er mee aanlopen. Konijn is heel rustig. Misschien 2 weken oud. Dierenambulance niet bereikbaar. Vandaar mijn vraag.

Weet jij het antwoord?

/2500

Voeding, de eerste 24 uur De eerste 24 uur in de opvang zijn van levensbelang. Geef de eerste 24 uur geen melkvoeding maar geef elke drie uur 1 à 2 ml elektrolyten. Elektrolyten is een kant en klare zout/suikeroplossing en bestaat uit een zakje met poeder dat gemengd moet worden met afgekoeld gekookt water. Een elektrolytenoplossing is onder verschillende namen en merken te koop bij de dierenarts en bij de apotheek. De oplossing dient in de koelkast bewaard te worden en is maximaal 24 uur houdbaar. Meestal willen de jonge dieren in het begin niets drinken en is het moeilijk om het spuitje/speentje in het bekje te krijgen. Probeer voorzichtig aan de zijkant van het bekje het spuitje of speentje naar binnen te brengen want het bekje is teer en raakt snel beschadigd. Begin na 24 uur langzaam de melkvoeding op te bouwen afhankelijk van de leeftijd van de dieren. Zie het voedingsschema. Zeer jonge konijnen en hazen moeten geholpen worden bij het plassen. Neem een zachte tissue en wrijf snel over het geslachtsdeel om zo de urinestroom op gang te brengen. Blijf dit net zolang doen totdat er geen urine meer uitkomt. Poepen kunnen de jonge dieren wel direct zelf. Houd goed in de gaten of het ronde droge keuteltjes blijven.

Bronnen:
http://www.konijnenbelangen.nl/plaatjes/HA...

Als je wilt dat het dier ooit terug het wild in gaat zou ik adviseren niet te veel bij te voeten. Zeker niet te lang: hierdoor raken ze afhankelijk. Dit poeder waarover gesproken wordt, is inderdaad bij bijna elke dierenspeciaalzaak te koop. Probeer later op de avond anders nog de dierenambulance, deze zouden 24 uur per dag beschikbaar moeten zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100