Mijn kat blijft maar overgeven, moet ik me zorgen gaan maken, en wat kan er zijn?

Het is vrijdag begonnen, en hij blijft steeds overgeven.
Verder is hij gewoon helemaal zichzelf, niet loom of ziekjes.
Hij zit ook gewoon de poes te pesten. Eet goed (voor zover hij dat kan, want hij krijgt zijn voer sinds 2 weken alleen nog uit een voederbal, dus hij moet er wat voor doen om het te krijgen.) Hij drinkt goed.

Ik ben niet bang om bij een dierenarts langs te gaan, want daarvoor ben ik verzekerd. Maar omdat hij verder gewoon normaal is. En het nu 1 uur 's nachts is, dacht ik, ik vraag het eens hier.

Hij krijgt al sinds vorig jaar zomer hetzelfde voer: Royal Canin Urinary SO kat
Dus ik ben ook niet van voer gewisseld.

De kots is licht bruin, zonder haar of gras (de kat komt niet buiten) Er zit geen bloed in. Soms wel onverteerde brokjes. Ik heb wel het gevoel dat hij minder poept dan normaal.

De poes heeft nergens last van.

Toegevoegd na 22 uur:
Ik ga morgen langs bij de DA. Die maakt zich niet zo veel zorgen, maar ze moeten allebei hun entingen nog, dus dat kan dan mooi samen.

Voor de mensen die zeggen dat ik op ander voer moet overstappen, dit kan niet. Het voer is speciaal tegen blaasgruis. Als ik hem iets anders geef, kan hij daar dood aan gaan, en heeft hij weer veel pijn bij het plassen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik zou het dan af laten hangen van de frequentie. Je kat kotst sinds vrijdag zeg je, maar hoe vaak kotst hij? Katten kunnen heel goed kotsen zonder dat ze ziek zijn, dus je hoeft je inderdaad bij verder normaal gedrag niet direct zorgen te maken als je kat een paar keer kotst. Maar als hij echt heel vaak kotst, zeg maar meer dan drie keer per dag of veel vaker (drie keer per dag is arbitrair hoor, maar even een voorbeeld) dan zou ik er wel even naar laten kijken. Sowieso kan een kat uitdrogen van veel overgeven, en als het aanhoudt moet er even gekeken worden of er geen irritaties zijn in slokdarm, keel of maag die het in stand houden. En ik ga er maar even vanuit dat echt veelvuldig overgeven bij katten net zoals bij mensen ook een geïrriteerde slokdarm kan opleveren, wat het probleem ook weer in stand kan houden. Medicatie om de boel tot rust te brengen kan dan dat patroon doorbreken. Maar houdt jouw dierenarts geen telefonisch spreekuur? Dat kan ook heel handig zijn in dit soort gevallen. Zij kunnen je nog aangeven waar je verder op moet letten, en aanvullende vragen stellen zodat ze kunnen beoordelen of het nodig is dat je langs komt met je kat, of dat je het nog even aan kunt zien.

Je kat is al 4 dagen aan het overgeven. Dan zou er toch een alarmbelletje moeten gaan rinkelen. Al gedraagt hij zich verder nog zo normaal, er is blijkbaar toch iets mis! Persoonlijk zou ik de dierenarts allang gebeld hebben, al is het alleen maar om even raad te vragen. Kortom: Ja, ik zou me zeker zorgen gaan maken, en ik zou als ik jou was morgenvroeg de dierenarts bellen.

Mijn kat heeft dit ook gehad steeds na het eten van haar brokjes. Zij bleek een ontsteking te hebben aan lever of darm. Ze krijgt nu speciaal dieetvoer hiervoor. Ze hebben het overigens opgelost met een spuitje cortisol want ze was al te veel afgevallen. Maar het zou ook heel goed kunnen dat het een haarbal is die er nog niet uit wil, ook dat heb ik gehad met mijn katten. Veel kattengras overal neerzetten en er is spul voor in de handel. Maar niet te lang wachten met naar de dierenarts gaan want te veel afvallen is niet goed voor een kat.

Ander voer gebuiken misschien en veel liefde doet ook all wonderen

Wat vervelend voor de kat zeg. Ik neem aan dat de kat ouder is dan 3 maanden omdat je verteld over vorig jaar dat voer van Royal canin. Bij ons in de kattenopvang is de regel dat katten na drie dagen overgeven gezien worden door een dierenarts. De frequentie van overgeven speelt wel mee. Spuugt de kat na elk slokje water of hapje voer alles meteen weer uit en oogt de kat ziek dan moeten we toch binnen een dag bij de dierenarts zijn. Toch zal een dier niet gauw tonen dat het zich niet ok voelt, dat is een instinct, een zwak ziek dier is het kwetsbaarst voor roofdieren..... Het zou ook een voedselallergie kunnen zijn. Een allergie ontwikkelt zich, soms heel acuut. Dus dat houd in dat tot nu toe het voer goed verdragen werd maar er een overgevoeligheidsreactie reactie is opgetreden. Maar je zegt dat je verzekert bent voor de dierenarts....waarom ga je dan niet gewoon? De dierenarts kan een middeltje tegen de misselijkheid geven waar de kat zich meteen beter van voelt en hij weet exact wat te doen, wij kunnen alleen suggesties geven.... Succes

Of naar de dierenarts gaan (dat is zowiezo de beste optie) of speciaal voer tegen kotsen geven helpt bij mij katten goed. ander voer of goedkoop voer kotsen ze ook veel van

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100