Is het normaal dat mijn kat niest?

Sinds kort niest mijn kat. In kleine mate maar: 2 keer per dag. Maar gisteren maakte hij rare hoestgeluidjes hij moest precies overgeven. Help mij aub, is dit normaal?

Weet jij het antwoord?

/2500

Onze kat doet hetzelfde, maar wel d'r hele leven al. Misschien wel opletten of het erger wordt en dan toch even na laten kijken?

is hij ingeent voor niesziekte?? onze katten kregen het ook, een paar niet geent, en een paar niet, die waren bij ons gedumpt. eerst een paar keer per dag niezen, daarna meer, naar de veearts, een hoop consulten,entingen rijker, en een kat minder kwamen ze er bovenop. dus het kan niesziekte zijn, waag er een consult aan om verdere problemen te voorkomen.

ja als een kat iets in zijn of haar neus heeft dan kan ie gaan niesen het is net als mensen

Als hij af en toe niest en verder ok is (zoals genoemd het eetgedrag/activiteit), is er vaak niets aan de hand, maar als hij ook last krijgt van tranende oogjes en/of vaker niezen kan je beter even langs de dierenarts gaan. Dan begint het namelijk wel wat op niesziekte te lijken. Van niesziekte zijn namelijk meer varianten dan waarvoor wordt ingeent. Hij is dan grotendeels wel beschermd, maar het wilt niet zeggen dat hij het niet kan krijgen. Als hij namelijk wel niesziekte blijkt te hebben en je laat het te lang doorgaan, kan het chronisch worden. Het hoesten/overgeven staat hier meestal los van. Inderdaad zoals genoemd misschien een grassprietje of misschien een haarbal. Je zou hem maltpasta kunnen geven. Dit is een tubetje met bruin plakkerig spul, wat ze meestal erg lekker vinden (ook handig om bijv pilletjes mee te geven). Het zorgt ervoor dat ingeslikte haren op een goede manier afgevoerd worden. Ook hier geldt, dat als je ziet dat het erger wordt of het gevoel hebt dat er toch iets niet klopt, je beter een keer te vaak naar de dierenarts gaat dan te weinig. Succes! Toegevoegd na 2 minuten: De maltpasta kan je trouwens gewoon in de dierenwinkel kopen of bijv online via zooplus.nl .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100