Eén van mijn kippetjes (9w oud) is blijkbaar ziek. Moet het dier uit z'n lijden verlost worden ? Hoe ? (zie verder)

Het beestje is gezond uit het ei gekomen en mankeerde tot over enkele dagen niets. Nu krijgt het soms stuiptrekkingen en sleept 1 pootje achter zich aan. Soms ligt het met de vleugels gespreid op de grond. Bloedt niet en eet vrij normaal.
Moet het dier uit z'n lijden verlost worden ? Hoe ? Noch ik of mijn man kunnen dat emotioneel aan om het de nek om te wringen ofzo....
Naar de dierenarts wil mijn man niet; hij vindt het tenslotte 'maar' een kuiken tussen zoveel andere kuikens...

Toegevoegd na 23 uur:
Bij het inspecteren van het dier zag ik dat z'n onderbuik krioelde van de maden. Mijn man heeft er met 1 bijlslag een einde aan gemaakt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Laten we nu niet te dramatisch gaan doen, het beestje is ziek en niet te redden. Leg het dier met zijn kop op een balkje, of tegel, geef hem nu een harde klap met een hamer op zijn kop of nek en hij is op slag dood, voelt geen enkele pijn!!!!!! 100% PIJNLOOS! Al die honderdduizenden consumptie kippen, die we met elkaar op eten,worden echt niet gedood met een spuitje van de dierenarts.

Heel erg zielig maar persoonlijk zou ik het op deze manier doen. Stevig vast pakken en verdrinken in een emmer water. Indien je dat niet durft stop je hem in een plastic zak, bindt je die dicht (zodat je niets ziet) en als je hem in 1 keer dood tegen een muur. Je ziet er niets van en het beestje is in 1 keer dood. Heel vervelend, en het zal mij veel minnen opleveren, maar een andere manier kan ik ook niet verzinnen en 90% van de kkippeneigenaars doen het ook zo.

Het allerbeste is om het kuiken toch naar de dierenarts te brengen, deze kan zien of het kuiken nog te behandelen is. Laten lijden is, voor mij en mijn beesten (ook de kippen en kuikens) geen optie. Die verplichting ben ik nu eenmaal aangegaan toen ik de beesten kreeg/kocht/geboren liet worden. Slachten is de snelste manier van doden, maar dat moet je wel durven. Maar als je het niet kan, dan is inslapen het beste. Je kunt de dierenarts of veearts gewoon bellen met deze vraag. Sterkte!

Zou hij ook zo reageren als het een kittentje zou zijn uit een heel nestje? Een kuiken heeft ook recht op onze goede zorg, ze zijn van ons afhankelijk. Ik zou gewoon lekker naar een dierenarts gaan, wel één die verstand van vogels heeft. Misschien heeft je kuiken wel klem gezeten en kan het met rust en een pijnstiller/ontstekingsremmer gewoon genezen en zo niet kan het snel uit zijn lijden worden verlost op een nette manier.

allereerst zou ik het pootje onderzoeken. staat er nog "spanning"op de poot, of bungelt hij er los bij? in het laatste geval is de poot gebroken, en zou het wat mij betreft einde verhaal zijn. uiteraard laat je het beestje dan netjes inslapen bij de dierenarts. staat er nog wel wat spanning op de poot, dan heeft het beestje mogelijk bekneld gezeten en zenuwschade. in dat geval geef je het kipje alle tijd om te kijken of herstel volgt; bedenk dat er gerust een week of zes overheen kan gaan. zorg dat het diertje makkelijk toegang heeft tot eten en drinken.

lang geleden in mijn jeugd, zag ik regelmatig mannen kippen met de kop op een afgezaagde boomstam leggen, waarna deze met 1.klap van een mes gedood werden. zo'n beestje werd na de klap losgelaten en liep nog xx.minuten door zonder kop. dáárom keken wij natuurlijk, dát was waar het om ging ! nu, achteraf, begrijp ik niet dat je als kind zo iets emotieloos kunt bekijken... nu als volwassene 'met tere ziel', zou ik dit dit niet meer kunnen aanzien, nu zou ik mijn kipje allereerst helemaal niet kunnen opeten, en als het ziek zou zijn, dan zou ik naar de dierenarts/veearts gaan. als mijn man dat niet zou willen : GING IK ZELF WEL ! dát kun je namelijk n.i.e.t. doen : noch zelf, noch een ander laten doen ! niet juist @madamesam ! hoe kun je praten over 'uit z'n lijden verlost worden' als je niet weet wat er mankeert ? als je man niet naar de dierenarts wil, waarom gaat hij dan wél naar de huisarts [een man tussen zoveel miljard mensen :)] @madamesam en 'meneer sam' kunnen niet het dier uit zijn lijden verlossen, maar wel aanzien dat het dier lijdt... allee: eerst naar de dierenarts, dan indien nodig een spuitje ! dat is het antwoord, voor mensen zoals ik, die niet een dier de nek om kunnen draaien of de nek kunnen afhakken ! doe er alsjeblieft iets mee ?!?

Een beetje ether in een zakje, kop in het zakje en even dichthouden. Dan slaapt het beest na een paar seconden in. Wel nog een minuttje of wat dichthouden: je wilt niet dat hij met een hersenbeschadiging toch nog wakker wordt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100