Onze hond huilt snacht's, iemand idee hoe dit komt?

Onze maltezer van 10 jaar heeft nu al 2 nachten gehuild net als een wolf. Normaal doet hij dit ook als de bel gaat en wij niet opendoen. Er is geen sprake van onweer of sirenes. Iemand idee waarom hij dit doet? Heeft hij pijn of hoort hij iets?

Weet jij het antwoord?

/2500

Misschien heeft hij last van zijn oren en hoort hij iets wat jij niet hoort? Piep in t oor ofzo?

Het zou kunnen dat jullie hondje ietwat aan het dementeren is -dat komt bij dieren nl. ook voor. Overdag heeft een dier meer 'houvast', maar 's nachts kan hij dingen misschien minder goed plaatsen, of is hij wat in de war. Voor dementerende honden en katten is Cholodin een geschikt middel.

als de hond dit zonder aanwijsbare reden doet, is het mogelijk dat hij niet meer gezond is. het klopt dat honden een scherp gehoor hebben, maar het is beter om eerst uit te sluiten dat hij iets mankeert. honden tonen niet vaak dat ze pijn hebben, dat is een uiting van zwakte en dat is tegennatuurlijk. antwoord : sluit eerst uit dat hij pijn heeft, bezoek de dierenarts. Toegevoegd na 2 minuten: al is een 10 jarige hond nog niet oud, toch kan hij al 'seniel' worden, ook dát kan de dierenarts je vertellen.

onze hond doet dat wel eens als er een schel geluid is bijv lucht alarm of ambulance sirene dan maakt die van ons ook een wolf geluid . ik denk dat het komt dat die miss niet meer zo goed tegen schellere geluiden kan of een piep in zijn oor Toegevoegd na 30 seconden: dat kan miss wel

honden hebben een zeer goed gehoor. Misschien was er geen onweer in de buurt maar de lage frequenties kunnen zeer ver dragen. Ook hoge tonen kunnen voor een hond ondraagbaar zijn. Mijn hond kreeg steevast 'last' van zijn oren wanneer we bij kennissen thuis waren. Waarschijnlijk is er ergens in huis een apparaat waarvan de voeding een hoge piep geeft. Je zou 's nachts een radio (zachtjes) kunnen aanzetten. Dit drukt een eventueel storend geluid naar de achtergrond.

Vaak is het verlatings-angst.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100