Hoeveel katten mag iemand in huis hebben. En wat kan je doen tegen mensen die katten niet binnen houden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je last hebt van andermans kat, is de eerste stap natuurlijk met de eigenaar gaan praten. Je kan volgens de Nederlandse wet echter iemand niet verplichten de kat binnen te houden. Sommige woningbouwverenigingen hebben bepalingen over het aantal dieren wat gehouden mag worden, maar anderen niet, en in een koophuis is de eigenaar de baas. Als er duidelijk stankoverlast is, of als de dieren verwaarloosd worden, kun je de dierenbescherming of de politie inschakelen.

Er is bij wet niet geregeld hoeveel huisdieren iemand mag hebben, maar als er sprake is van verwaarlozing (dierenmishandeling) of ernstige overlast, kun je zeker aangifte doen bij de politie. Een kat mag volgens de wet gewoon buitenlopen.

een kattenklem zetten

Het antwoord van edoodero is juist.

Zoveel als je maar wilt - als je ze maar goed verzorgt!!! En dat blijkt in de praktijk veel moeilijker dan velen denken. Niet meer dan een stuk of 5 nemen, dus. En alleen uit 't asiel halen.

Dit is op te vragen (als het een huurhuis) betreft bij de woningstichting en anders bij de gemeente. De reden dat er weinig tegen katten te beginnen valt is: dat katten worden gezien als dieren die ongedierte uitroeien/vangen. Daarom betaald met ook geen kattenbelasting en wel hondenbelasting.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100