katten met downsyndroom

kunnen katten ook Downsyndroom hebben ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

volgens mij is dat wetenschappelijk nog niet onderzocht, dus ook niet aangetoond/bewezen. wat natuurlijk niet hoeft te betekenen dat het niet mogelijk zou zijn. er zijn wel katteneigenaren die claimen dat hun katje het downsyndroom heeft. het betreft dan katjes met een afwijkende oogstand, die extreme onhandigheid ten toon spreiden.

Het schijnt toch voor te komen, zie bron hieronder. Je kan hetb aan de ogen kan zien. Toegevoegd na 3 minuten: Hier is al eens een vraag over geweest op GV met antwoorden. Kunnen katten ook het downsyndroom hebben. Weet alleen niet hoe ik die link hier in kan krijgen.

Bronnen:
http://www.mainecoon.nl/nl/interactief/for...

Het syndroom van Down is een menselijke genetische afwijking. Hoe dit in katten kan voorkomen is mij daarom een raadsel. Als er een zieke kat wordt geboren, zal de moeder deze meestal afstoten waardoor deze niet lang overleeft. De natuur beschermt zichzelf...

Jazeker! Ik heb dit een paar keer meegemaakt in het dierenasiel waar ik werkte. Deze katten zijn behoorlijk geestelijk gehandicapt als ze geboren worden en zijn eigenlijk niet zindelijk te krijgen. Normaal leren lopen lukt vaak ook niet. Als deze katten, ondanks extra menselijke zorg tijdens zijn leven, meer dan een jaar oud worden is dat uniek. Ik moet nog ergens wel een foto van eentje hebben. Ik plaats de foto niet omdat daar een copyright op rust die aan het dierenasiel toehoort.

Mijn kitten heeft ook het downuiterlijk, maar of dit bij katten dan ook werkelijk net zoveel inhoud als bij mensen, ik zou het je niet kunnen zeggen. Wel zien we dat Vlo meer moeite heeft gehad met overleven en dat hij bijvoeding nodig had. Tevens zien we dat hij qua motoriek erg achter blijft op zijn broertje. Maar je hoort het steeds vaker dat mensen het idee hebben dat ze een kat met down hebben en waarom zou het niet kunnen, het komt steeds vaker voor dat kittens die het zelf niet redden bijgevoed worden, dus de natuurlijke selectie van de zwakken en zieken sterven is dan niet meer van toepassing. Groetjes Witchy

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100